Sir Alex har värvat sparsamt och kommer förmodligen låta en del spelare vila under söndagen.
1 av 2
Sir Alex har värvat sparsamt och kommer förmodligen låta en del spelare vila under söndagen. - Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX
Carlo Ancelotti tror att Chelsea kan ta trippeln i år.
2 av 2
Carlo Ancelotti tror att Chelsea kan ta trippeln i år. - Foto: Matt Dunham/AP/SCANPIX

Aptitretare på Wembley

Den nya Premier League-säsongen föranleds som vanligt av Community Shield-matchen på Wembley och för tredje gången på fyra år är det Chelsea och Manchester United som gör upp om bucklan.


Dubbelvinnarna Chelsea har haft en tung försäsong där 1-0-segern över Crystal Palace har följts upp av tre raka förluster mot Ajax, Frankfurt och Hamburg med en sammanlagd målskillnad på 3-7. Carlo Ancelotti har påpekat att spelarna som deltagit i VM-slutspelet inte har återhämtat sig till 100% ännu, men samtliga räknas få ordentligt med speltid i Community Shield för att vässa formen inför Premier League-starten nästa helg. Petr Cechs frånvaro i målet är en rejäl försvagning då varken Henrique Hilário (som kommer starta på söndag) eller Ross Turnbull inger något större förtroende.

Chelseas italienska coach är inte nöjd med lagets senaste förluster och hoppas att en vinst mot United ska få igång laget.
- Vi behöver vinna eftersom vi har förlorat för många matcher - vilket vi inte är nöjda med, säger Ancelotti enligt BBC.
- Vi måste vinna och inleda säsongen på ett bra sätt.

Stressar inte med VM-spelarna


Då Chelsea vann såväl ligan som FA-cupen förra säsongen är Manchester United på Wembley den här helgen i kraft av att man slutade tvåa bakom Ancelottis mannar förra säsongen. Att ta tillbaka titeln från London-klubben är givetvis huvudmålet för Sir Alex Fergusons manskap den här säsongen och med ett flitigt träningsmatchande under sommaren lär laget ligga en bit före i skärpa.
Wayne Rooney och de övriga VM-spelarna har under sommaren fått förlängd vila, men samtliga utom Patrice Evra kommer att få speltid på Wembley. I Javier Hernadez har United fått i en spännande spelare som kan avlasta Wayne Rooney i målgörandet och mexikanen har fått en fin start i klubben - tre mål på lika många matcher.

Sir Alex har gjort ett medvetet val i att ta det lugnt med sina VM-spelare, något skotten hoppas skall kunna gynna laget längre fram under säsongen.
- Vi ser alltid långsiktigt, säger skotten enligt BBC.
- Det finns ingen mening med att stressa tillbaka spelarna för tidigt. Jag tror inte att vi kommer kunna utnyttja dem fullt ut förrän tre veckor in på säsongen.

Fotbollsverige.se

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!