Denni Avdic har öst in mål i allsvenskan den här säsongen.
1 av 2
Denni Avdic har öst in mål i allsvenskan den här säsongen.
Philip Haglund vill se sitt Elfsborg göra mål i kväll.
2 av 2
Philip Haglund vill se sitt Elfsborg göra mål i kväll.

Haglund: "Vi måste göra mål"

Det kommer att bli svårt för Elfsborg att ta sig vidare till Europa League. I kväll gästar Boråsarna italienska Napoli - ett lag som inte är att leka med.


NEAPEL. Elfsborg står i kväll inför kanske årets svåraste uppgift när laget reser ned till Italien och Neapel för att ta sig an Napoli i Europa League-playoff. På bänken kommer Magnus Haglund att sitta - precis som för tre år sedan när Boråsarna drabbades samman med Valencia i Champions League-kvalets tredje omgång.

Då åkte hans mannar på stryk. Men av varje misstag så lär man sig något nytt. Något som Haglund hoppas kommer att vara avgörande när Napoli ska röjas undan.

– Det var vår första stora match internationellt. Nu har vi bredare erfarenhet av internationella matcher och vi har slagit ut lag som Dinamo Bukarest (Rumänien) och Braga (Portugal). Och förra året spelade vi två bra matcher i playoff mot Lazio även om vi åkte ut. Tidigare kände vi oss mer som undersökare, nu är vi mer bekväma i såna här situationer. Och det är först när man känner att det här är vårt naturliga element som vi kan prestera, säger den 37-årige tränaren till Borås Tidning.

Nyckeln: att göra mål

Att Napoli är ett tuffare lag än både Dinamo Bukarest och Sporting Braga kan man nog påstå utan vidare svårigheter. Men kaxigheten lyser ändå igenom hos Haglund, som vill se sitt Elfsborg näta på Stadio San Paolo.

– Att vi klarar av att spela anfallsspel och inte koncentrerar oss för mycket på försvar och blir baktunga. Vi måste våga ha bollen och vila med den. Och nyckeln till att gå vidare är att göra mål på bortaplan. Vi har ju en stor psykologisk fördel och det är att vi har allt att vinna medan Napoli spelar under stor press.

Matchen sparkar igång klockan 21:00.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Arsenals Lina Hurtig missar resten av säsongen

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

2 timmar sedan
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

3 timmar sedan
Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

3 timmar sedan
Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

3 timmar sedan
Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.