Måndag 10 Maj
Stockholm

Bundesliga populärast i Europa

Arenorna i Bundesliga är de mest välbesökta i hela Fotbollseuropa.
1 av 3
Arenorna i Bundesliga är de mest välbesökta i hela Fotbollseuropa. Foto: Uwe Lein/AP/SCANPIX
Tidigare tillhörde Nilsson AIK. Han har också spelat för GIF Sundsvall.
2 av 3
Tidigare tillhörde Nilsson AIK. Han har också spelat för GIF Sundsvall. Foto: Janerik Henriksson/SCANPIX
Nilsson fick inte speciellt mycket speltid i Hoffenheim och flyttade därför till Nürnberg inför säsongen.
3 av 3
Nilsson fick inte speciellt mycket speltid i Hoffenheim och flyttade därför till Nürnberg inför säsongen. Foto: Uwe Lein/AP/SCANPIX

Den europeiska fotbollspubliken vill se många mål, i alla fall om man ska tro statistiken som säger att Bundesliga har det högsta publiksnittet. – Det finns ingen arena det inte är galet tryck på, kommenterar Nürnbergs Per Nilsson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

NÜRNBERG. Fotbollssupportrar från hela världen vallfärdar till England, Spanien och Italien för att njuta av högklassig underhållning.

Trots det finns de mest välbesökta arenorna - i Tyskland. Med 42 336 åskådare snittar Bundesliga nästan 8 000 fler åskådare per match än tvåan, Premier League, och nästan 15 000 fler än spanska La Liga.

Detta är ingenting som verkar överraska Nürnbergs svenske mittback Per Nilsson;

– Det är en kvalitetsliga, Holland är till exempel en gärdsgård i jämförelse. Mycket handlar om att göra publiken nöjd – det är offensivt med många mål och samtidigt är det familjevänligt och ganska billigt att gå på fotboll. Och det är inga direkta huliganproblem, folk dricker öl på matcherna och är trygga utan att det blir bråk, berättar han för Dagens Nyheter.

Statistiken visar också att publiken i Tyskland får flest mål för pengarna. Bundesligalagen snittar 2,83 mål per match, vilket kan jämföras med Premier League-lagen som snittar 2,77 mål per match och därmed är tvåa på samma ranking.

Nilsson ny i Nürnberg

Den förre Sundsvall- och AIK-spelaren Nilsson kom till just Nürnberg inför den här säsongen. Under fjolåret fick han begränsat med speltid i ligakonkurrenten Hoffenheim och valde därför att lämna klubben.

Bundesliga drar igång på fredagen, men för Nilsson dröjer premiären tills på lördag då laget gästar Mönchengladbach.

Skrivet av: Viktor Högberg

Kommentera
Kopiera länk
Dela