Ezequiel Lavezzi rundade målvakten Jesper Christiansen i Elfsborgs mål under första mötet med Napoli.
1 av 3
Ezequiel Lavezzi rundade målvakten Jesper Christiansen i Elfsborgs mål under första mötet med Napoli. - Foto: Franco Castano/AP/SCANPIX
Magnus Haglund känner sig trygg på hemmaplan.
2 av 3
Magnus Haglund känner sig trygg på hemmaplan. - Foto: Adam Ihse/SCANPIX
Christiansen fick kliva av med en bristning i låret under matchen mot Häcken.
3 av 3
Christiansen fick kliva av med en bristning i låret under matchen mot Häcken. - Foto: Björn Larsson Rosvall/SCANPIX

Tufft utgångsläge för Elfsborg

När Napoli på torsdagskvällen gästar Elfsborg på Borås Arena är det med 1-0 i bagaget från mötet i Italien. Elfsborg måste därför vinna med två mål i kväll för att gå vidare till gruppspelet.


BORÅS. Elfsborg måste i kväll vända ett 0-1-underläge till seger hemma mot Napoli för att gå vidare till gruppspelet i Europa League. En tuff uppgift, speciellt med tanke på att laget dras med skadeproblem på nyckelspelare – trion Jesper Christiansen, James Keene och Andreas Klarström är alla högst osäkra inför torsdagskvällens match.

Stjärnmittfältaren Stefan Ishizaki finns inte med i truppen efter att han ådragit sig en bristning i högerlåret i mötet i Italien.

- När det gäller våra spelare kommer vi kalla 21 man till samlingen. Vi får ge det dagen för att se hur det står till med dem. Vi hoppas naturligtvis på det bästa, sade Haglund till klubbens hemsida.

"Bra på hemmaplan"

- Napoli är ett klart bättre lag än Lazio, men vi vet också att vi är ett mycket bra lag på hemmaplan. Det senaste året har vi slagit Braga, Lazio och vi har spelat bra i de allsvenska matcherna. Vi har inte förlorat på 18 matcher hemma på Borås Arena.

Gruppspelet till Europa League lottas på fredagskvällen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!