Han var ändå på gott humör.
1 av 4
Han var ändå på gott humör. - Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX
Då talade han ut om det mesta.
2 av 4
Då talade han ut om det mesta. - Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX
"Ibra" mötte pressen.
3 av 4
"Ibra" mötte pressen. - Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX
Zlatan Ibrahimovic hade inte mycket gott att säga om sin gamle tränare.
4 av 4
Zlatan Ibrahimovic hade inte mycket gott att säga om sin gamle tränare. - Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX

Zlatans nya attack mot Guardiola

Zlatan Ibrahimovic hade inte mycket gott att säga om sin gamle tränare Pep Guardiola.


STOCKHOLM. Nyheter24 var på plats när Zlatan Ibrahimovic mötte pressen i dag inför fredagens EM-kvalmatch mot Ungern.

Då passade den store stjärnan även på att tala ut om det mesta: om landslaget och hans nya roll där, Erik Hamrén, de nya spelarna som någon gång i tiden ska ta hans plats och sist men verkligen inte minst hans infekterade flytt från Barcelona till Milan.

– Jag hade ingen kommunikation alls med "filosofen". Ingen kontakt alls. Jag visste inte vad hans problem var, jag hade inga problem. Men jag märkte i slutet att det inte fanns någon kontakt, säger Ibrahimovic om sin kyliga relation med sin förre tränare i Barça Pep Guardiola.

När Zlatan tillfrågades vad som definerar en stor tränare svarade han kort:

– En stor tränare löser sina problem. En liten springer ifrån dem.

Zlatan är dock tydlig med att poängtera att han trivdes i Barcelona och att han endast flyttade på grund av "filosofen". Han själv var inställd på att stanna, men stod inte ut med att ständigt motarbetas av den katalanska klubbens tränare.

– Jag vet inte ens i dag vad problemet är. Man pallade inte, det var bara att hitta en ny arbetsplats och jag hade tur som hamnade i en klubb som Milan. Jag är 28 år och har inte råd att tappa ett år för att sitta på läktaren och kolla på vädret.

Hyllar nyförvärvet

Ibrahimovic, som har fått tröjnummer 11 i Milan, passade dessutom på att hylla Milans andra stjärnvärvning, brasilianaren Robinho.

– Värvningen av Robinho är fantastisk eftersom han är en av världens bästa spelare. Han är väldigt hungrig efter att vinna och han kommer till en klubb som vill och måste vinna allting. Jag är säker att han kommer göra det bra, säger han och fortsätter:

– Han är som en magiker.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

1 timme sedan
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

2 timmar sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

3 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.