Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Vi får inte åka ut i åttondelen"

- 15/09/2010, 09:49 -
Gonzalo Higuain har tröttnat på att åka ut i åttondelsfinalen.
1 av 2

Gonzalo Higuain har tröttnat på att åka ut i åttondelsfinalen.

Paul White/AP/SCANPIX

I kväll tar Real Madrid emot Ajax.
2 av 2

I kväll tar Real Madrid emot Ajax.

Arturo Rodriguez/AP/SCANPIX

Real Madrid får inte misslyckas i Champions League den här gången.

MADRID. I kväll är det dags för Real Madrid att äntra Champions League när holländska Ajax kommer på besök. Den spanska jätten, som har vunnit flest titlar genom tiderna, har dock haft otroligt svårt med att lyckas ute i Europa de senaste åren.

Hela sex säsonger i rad har "Los blancos" skämt ut sig och åkt ut redan i åttondelsfinalen. Den här gången har man satsat stort med en ny tränare, José Mourinho, och värvat en hel del under sommaren. Ett misslyckade är inte accepterat.

– Champions League är en väldigt viktig tävling. Nu är det många år som vi har åkt ut i åttondelsfinalen och i den här klubben får man bara inte förlora. Vi kommer att jobba hårt för att komma så långt som möjligt och det är en lång väg vi har att gå. Det är svårt men vi kommer att göra vårt bästa för att komma hela vägen till finalen i Wembley, säger lagets argentinske målspottare, Gonzalo Higuain, inför kvällens möte.

Säsongsinledningen har dock inte varit den bästa. Efter två spelade matcher ligger laget på en femteplats och har endast gjort ett mål.

– Vi har precis börjat. Vi bör vara oroliga om vi inte skapar målchanser, men vi vinner matcher. Det viktiga är att förbättras som grupp och mot Ajax så förväntar vi oss att skapa många fler klara lägen, säger anfallaren.

Matchen sparkar igång i kväll klockan 20:45 på Santiago Bernabeu.