Hassan Alavi analyserar matchen mellan Atletico de Madrid och Barcelona.
Hassan Alavi analyserar matchen mellan Atletico de Madrid och Barcelona. - Foto: NYHETER24

El Gran Partido: Atlético de Madrid – Barcelona

Hassan Alavi granskar hur matchen mellan Atletico de Madrid och Barcelona kan se ut och vilka som blir de viktiga pjäsarna i drabbningen.


La Española

Vill du läsa mer om La Liga? Följ Hassan Alavis blogg på Nyheter24

Så här ser tabellen ut:

1 Valencia CF 13p, 5 4 1 0 6

2 FC Barcelona 12p, 5 4 0 1 5

3 Real Madrid 11p, 5 3 2 0 5

4 Atlético Madrid 10p, 5 3 1 1

5 Villarreal CF 9p, 4 3 0 1 5

6 RCD Espanyol 9p, 5 3 0 2 -3

7 Sevilla FC 8p, 5 2 2 1 2

8 Hércules CF 7p, 5 2 1 2 2

9 Athletic Bilbao 7p, 5 2 1 2 1

10 Getafe CF 7p, 5 2 1 2 0

11 RCD Mallorca 7p, 5 2 1 2 -1

12 Málaga CF 6p, 4 2 0 2 1

13 UD Almería 5p, 5 1 2 2 0

14 Osasuna 4p, 5 1 1 3 -2

15 Racing Santander 4p, 5 1 1 3 -3

16 Real Sociedad 4p, 5 1 1 3 -4

17 Sporting Gijón 4p, 5 1 1 3 -5

18 Levante UD 4p, 5 1 1 3 -6

19 Deportivo La Coruña 3p, 5 0 3 2 -3

20 Real Zaragoza 2p, 5 0 2 3 -5

MADRID. Atlético Madrid har chansen att göra något de inte gjort på ett jäkligt bra tag. En vinst mot Barcelona under den kommande helgen innebär att Madridklubben kan dra ifrån Barcelona i tabellen. Det här säger något om kritikerna som tyckte att La Liga var för tråkig och förutsägbar.

Barcelona har under de senaste åren generellt haft svårt för "Det andra Madridlaget". Atléticos president – Enrique Cerezo – skämtade inför starten av fjolårets säsong, att Real Madrid inleder varje ligastart med nio poängs försprång mot Barcelona - vad han åsyftade var att Atletico Madrid plockar minst en vinst mot Barcelona, samtidigt som lillebror förlorar samtliga derbyn. Vi får väl se om Cerezos lag kan göra det igen. Förlusten i veckan mot Aris i Europa League var dock allt annat än imponerande.

Förutsättningar:

Atlético de Madrid

Vad finns det att säga om Atléticos start? Quique Sánchez Flores har gjort ett underverk med detta bygge och vinsten från Europa League har bara stärkt laget. I år ser vi ett Atlético Madrid som spelar med självförtroende och som kommer in på plan med stor pondus.

Förra omgången tog Atlético en mycket viktig seger mot Atletic Bilbao borta i Baskien. Det är inte många lag som överlever helvetet på San Mamés. Det blev 2-1 till bortalaget som hoppas bibehålla formen till detta stormöte. Laget har bara släppt in ett mål samtidigt som det blivit hela sex fullträffar i offensiv väg (flest i ligan tillsammans med Málaga). Det har funnits lite frågetecken kring Kun Agüero möjlighet till att medverka men allt tyder på att argentinaren kommer till spel.

Barcelona

Guardiolas gäng åkte på en sensationell förlust hemma mot nykomligen Hercúles. Barcelonatränaren påpekade att det var den väckarklocka som laget behövde, att laget aldrig ska underskatta sina motståndare. Tiki Taka-spelet existerade inte mot Hércules och det som publiken fick se var en krampaktig fotboll utan mål från hemmalaget.

Under veckan tog Barcelona en välbehövlig seger mot Panathinakios i Champions League med hela 5-1. Det var en seger som behövdes inför mötet mot Atlético Madrid och Leo Messi var återigen på spelhumör med flera fina aktioner under matchen. Det viktiga för Barcelonas del blir att få igång trion Xavi, Messi och Villa på allvar. Det ska naturligtvis bli intressant att se om laget kan bryta den negativa trenden på Vicente Calderón.

Statistik (sedan 2005)

Matcher: 6.

Hemmasegrar: 3.

Kryss: 0.

Bortasegrar: 2.

Tipset

Barcelona har inte besegrat Atlético på bortaplan i ligasammanhang sedan 2006 och då blev det hela 6-0 till bortalaget. Frågan är naturligtvis om Barcelona kan bjuda upp på en liknande show?

Jag tror inte att det blir lika lätt att slå Atlético med tanke på att laget ser mycket starkare ut än på länge. För Barcelonas del gäller det att inte halka efter i toppen och därför tror jag att vi lär få se ett annat fokus från Barcelonaspelarna.

Till tipset, jag tror faktiskt att Atlético de Madrid kommer att stjäla pinnar från Barcelona. Men det blir dock ingen förlust denna gång för Guardiolas gäng. Det blir nog ett kryss och varför inte en målrik match? Slutresultatet spikas därför till 2-2.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.