Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mourinho ger inte upp – vill ta över Portugal

”Mou” vill träna Portugal i två matcher.

”Mou” vill träna Portugal i två matcher.

Paul White/AP/SCANPIX

Sport | 19/09/2010 10:54

Portugal är utan förbundskapten. José Morinho vill träna laget i två matcher – men får inte tillåtelse av Real Madrid.

MADRID. Portugal är utan förbundskapten efter att man sparkat Carlos Queiroz efter två fiaskoresultat i inledningen av EM-kvalet. Enligt uppgifter hoppades det portugisiska fotbollsförbundet på att anlita José Mourinho för att ta över laget i matcherna mot Danmark och Island i oktober. Något som Real Madrid inte verkar vara allt för sugna på att göra.

– Jag förstår inte varför Real inte låter mig coacha Portugal när jag knappt kommer ha något att göra i Madrid. Jag kommer ha nio dagars semester i Madrid under de internationella matcherna, sade Mourinho till media efter gårdagens vinst.

Än så länge har inte den spanska storklubben fått någon förfrågan från Portugal – men de är inte intresserade av att släppa ”Mou”.

– Vi har inte fått någon officiell förfrågan från Portugal så vi har inte förklarat vår ståndpunkt, sade klubbens generaldirektör Jorge Valdano.

Den som tar över efter den förre förbundskaptenen måste börja prestera efter att landet endast fått oavgjort hemma mot Cypern och åkte på en överraskande förlust mot Norge.