Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Cruyff vädjar till Barça: "Vila Messi"

- 27/09/2010, 10:26 -
Det tycker Johan Cruyff.
1 av 3

Det tycker Johan Cruyff.

MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX

Lionel Messi borde vila mer.
2 av 3

Lionel Messi borde vila mer.

MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX

Messi åkte på en rejäl skada mot Atletico Madrid.
3 av 3

Messi åkte på en rejäl skada mot Atletico Madrid.

ANDRES KUDACKI/AP/SCANPIX

Johan Cruyff kritisk till Lionel Messis snabba comeback.

BARCELONA. På onsdagen drabbar Rubin Kazan och Barcelona samman i Champions League och då förväntas även Lionel Messi kunna vara tillbaka från den brutala tacklingen som han råkade ut för mot Atletico Madrid.

Barçalegendaren Johan Cruyff menar dock att man borde låta Messi vila ännu mer.

– Det är inte värt att riskera något med Messi, säger holländaren enligt Sport. Riskerna bör man endast ta när det är viktiga matcher. Och det är varken matchen mot Kazan eller mot Japan med landslaget.

Han fortsätter:

– En skada som inte har läkt kan ge problem i inte bara en match, inte bara två, utan i hela ens karriär.

"Messi är en magiker"

Den numera 63-årige Cruyff menar i stället att man borde försöka försvara Messi - från sig själv - och inte låta sig falla för spelarens vilja att spela så fort som möjligt. Frågan är dock hur benägna Barça, som inte har haft den ultimata säsongsinledningen, är att vila sin bäste spelare.

"Leo Messi är en magiker och utan honom blir Barcelona försvagat, precis som om Manchester United skulle förlora Wayne Rooney eller Real Madrid skulle förlora Cristiano Ronaldo. Under den senaste matchen imponerade inte Barcelonas spel och Pep Guardiolas stora frågetecken är hur han ska forma laget utan Messi", skriver Nyheter24:s Hassan Alavi på sin blogg.

Tomáš Ujfalušis stenhårda tackling på Messi