19 Deportivo La Coruña 3p, 5 0 3 2 -3

20 Real Zaragoza 2p, 5 0 2 3 -5

SPANIEN. I går kväll avslutades nästan hela den femte omgången av den spanska ligan och som vanligt ger nu Nyheter24:s expert, Hassan Alavi, sin syn på de gångna matcherna.

Sporting Gíjon – Valencia 0-2

Efter Valencias kryss mot Atlético de Madrid uppkom flera frågetecken hos den spanska pressen. Mot Sporting Gijón kom dessa frågetecken att försvinna. Redan efter tio minuter hade både Roberto Soldado och Mehmet Topal gjort varsitt mål. Valencia vann matchen med 0-2 och är nu i toppen av tabellen och detta utan David Silva samt David Villa. Vem hade trott på detta i juli?

Levante – Real Madrid 0-0

Real Madrid-fansen är splittrade och frågan är naturligtvis om Gonzalo Higuaín ska fortsätta starta eller om det är dags för Karim Benzema att få chansen från start? José Mourinho valde Higuaín och argentinaren kom att stå för ännu en svag insats. Levantespelarna stod på tårna och inväntade varje Madridanfall som slutade med en inspark. Spelare som Cristiano Ronaldo och Mesut Özil hade svårt att göra något konstruktivt med bollen och ännu en gång kom Ricardo Carvalho att utses som matchens spelare av Real Madrids hemsida.

Det gäller för Mourinho att lösa denna kris kring offensiven och försöka hitta en kombination som fungerar. Levante lyckades därmed stå för omgångens skräll då Real Madrid lämnade Ciudad de Valencia utan att göra mål. Imponerande av Valencialaget!

Athlétic Bilbao – Barcelona 1-3

Hur var det nu igen utan Leonel Messi för Barcelonas del? Det verkar inte som att Pep Guardiola saknar argentinaren allt för mycket just nu. Barcelona såg till att ta en övertygande seger borta mot Athlétic Bilbao efter mål av Keita, Xavi och Sergio Busquets. Bilbao hade en gyllene chans i första halvleken men stolpen stod i vägen och efter det var det Barcelona för hela slanten.

Rubrikerna efter matchen kom dock att handla om de röda korten som domaren delade ut till Amorbieta samt David Villa. Det var annars en imponerande och mycket meriterande seger som Barcelona tog på San Mamés utan lagets store stjärna, Leo Messi.

Deportivo La Coruña – Almería 0-2

Henok Goitom och hans Almería har haft en mycket tuff start under inledningen av säsongen men laget tog en vital seger mot Deportivo – på bortaplan. Det var dock inte Goitom som gjorde målen utan nigerianen Kalu Uche som sänkte Deportivo två gånger om. Deportivo har det fortsatt tufft och åkte dessutom på en utvisning när Colotto visades ut under slutet av första halvleken. Nya tag mot Real Madrid för Deportivo, som behöver en seger.

Espanyol – Osasuna 1-0

Espanyol fortsätter att imponera och hänga med i toppen av tabellen. Mauricio Pochettino har under dagarna fått mycket beröm för att han satsat på ungdomsakademin och under denna match var det ett ungt försvar som såg till att hålla Osasuna borta från ett mål. Segermålet signerades under den första halvleken av Vazquez och det var matchens enda mål. Osasuna måste se till att vinna några matcher nu då laget är riktigt nära bottenträsket med sina ynka fyra poäng.

Mallorca – Real Sociedad 2-0

Det här var Fernando Cavenaghis kväll på Ono Estadi. Argentinaren såg till att sänka La Real med sina två mål och bidra med en viktig seger för Mallorca samt Michael Laudrups del. Jakten på en Europaplats fortsätter för Mallorca medan jakten för överlevnad har börjat för Real Sociedad.

Racing Santander – Getafe 0-1

Det går inte bra just nu för svensklaget Santander i La Liga. Mot Getafe blev det ännu en förlust och detta efter mål av bortalagets Victor Sánchez under matchens inledning. Frustrationen är påtaglig hos Racing Santander och det var en mängd gula kort som laget drog på sig. Markus Rosenberg drog till och med på sig ett rött kort efter två varningar. Kennedy Bakirciouglu ville inte vara sämre och drog även han på sig ett gult kort under matchen. Känns som att det är en tidsfråga innan Racing hamnar på en nedflyttningsplats.

Hércules – Sevilla 2-0

Hércules gör det igen! Nu har ännu en storklubb i ligan fått smaka på vad Alicantelaget kan bjuda på och hemmapubliken har två spelare att tacka. Först och främst David Trezeguet som fortsätter att göra mål och satte båda målen varav ett mål tillkom på en straff. Royston Drenthe var även han riktigt briljant och delaktig i spelet, kul för holländaren som haft det tufft i Spanien under dem senaste säsongerna. Hércules fortsätter att imponera – fantastiskt!

Atlético de Madrid – Real Zaragoza 1-0

José Gay har det inte lätt just nu och frågan är hur länge Zaragozatränaren får behålla sitt jobb? Det blev naturligtvis ännu en förlust för hans gäng när de åkte till Madrid för att ta sig an Atlético. Matchen slutade 1-0 efter mål av Diego Costa under den första halvleken.

För Zaragozas del innebär detta att laget ligger hopplöst sist i tabellen och snart lär någonting att hända i klubben om inte laget börjar vinna. Mitt tips är att Gay kan komma att få sparken innan jul.