Zlatan sumpade en jättechans. - Foto: Marco Vasini/AP/SCANPIX

”Ibra” målsumpare när Milan vann

Den svenske stjärnan missade tre jättechanser mot Parma.

Svenskens första tid

Mot sitt gamla lag Ajax blev det oavgjort och det kan man tacka svensken för. Stjärnanfallaren gjorde matchens enda mål efter att ha blivit snyggt framspelad av Clarence Seedorf.

Mot Parma blev den han mållös trots flera jätteläge att göra 2-0 i den första halvleken.

I dag låg han bakom segern med sina två framspelningar till den skicklige brasilianaren Alexandre Pato.

PARMA. Zlatan Ibrahimovic, 28, som har varit effektiv och gjort fem mål på de senaste sex matcherna. Med tio minuter kvar fick han den stora chansen. Ronaldinho hittade fram till svensken som vann en närkamp med en Parma-försvarare. ”Ibra” kom helt fri men sköt rakt på målvakten. Det förra Barcelonaproffset fick tre chanser men lyckades inte överlista Antonio Mirante.

Den anrika klubben ledde hade Andrea Pirlo slagit till med ett riktigt drömmål. Från 30 minuter drog den passningsskicklige mittfältaren till med ett skott som borrade sig upp i krysset.

”Rossoneri” hade flera lägen att utöka ledningen till 2-0. Den bästa hade Ronaldinho med tio minuter kvar som sköt precis utanför bortre stolpen.

"Svennis" rörd av hyllningarna på Gamla Ullevi

1982 lyfte han IFK Göteborg till Europas topp. 42 år efter "Blåvitts" chockseger i Uefacupen är Sven-Göran Eriksson på avskedsturné. "Svennis" hyllades på ett välfyllt Gamla Ullevi av klubben där hans tränarkarriär tog superfart.

Fördel Chelsea – vann svenskmötet i Barcelona

Det är fördel Chelsea i Champions League-semifinalen mot Barcelona. Johanna Rytting Kaneryds lag vann överraskande på bortaplan över Fridolina Rolfös klubb i den första matchen med 1–0.

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

Stavhopparen Armand Duplantis sätter nytt världsrekord med 6,24 på Diamond League-premiären i Xiamen, Kina.

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

idag 12:04
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

idag 11:22
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.