Johan Elmander gjorde mål för sitt Bolton när man gästade West Bromwich.
Johan Elmander gjorde mål för sitt Bolton när man gästade West Bromwich. - Foto: Akira Suemori/AP/SCANPIX

De svenska PL-stjärnorna hyllar varandra

Landslagsstjärnorna Johan Elmander och Jonas Olsson hyllar varandra efter det oavgjorda svenskmötet i går eftermiddag.- Johan är en av Premier Leagues bästa anfallare, säger Olsson.


Skytteligan i PL

1. Dimitar Berbativ, Manchester United - 6 mål

2. Florent Malouda, Chelsea - 6 mål

3. Didier Drogba, Chelsea - 5 mål (1 på straff)

4. Darren Bent, Sunderland - 5 mål (3 på straff)

5. Johan Elmander, Bolton - 4 mål

 

BIRMINGHAM. När svensklagen Bolton och West Bromwich möttes på The Hawthornes i går hamnade svenskarna i fokus. Johan Elmander stod för sitt Boltons enda mål i matchen och Jonas Olsson agerade stabil kugge i hemmalaget West Bromwichs försvarslinje.

Fjärde målet för säsongen

De båda imponerande insatserna bådar gott inför EM-kvalet mot Holland om exakt en vecka. Elmanders mål var svenskens fjärde för säsongen. Olsson, som kallats in till landslaget inför Hollandsmatchen på grund av Olof Mellbergs avstängning, hyllar anfallaren efter matchen:

- Han vinner nästan matchen åt Bolton på egen hand. Jag tyckte vi hade bra kontroll på Kevin Davies, men så gör Johan mål. Det syns att han har självförtroende för tillfället. Han har redan gjort fyra mål och startat årets säsong otroligt bra. Just nu är han en av Premier Leagues bästa anfallare.

"Han har bra kontroll"

Elmanders retur var inte sämre den:

- Han har bra kontroll när han har bollen på fötterna också. Han tittar upp och tjongar inte bara i väg bollen.

Med det oavgjorda resultatet ligger Bolton på elfte plats och West Bromwich på en imponerande sjätte plats i Premier League efter sju matcher. Elmander har så här långt gjort tredje flest mål i serien, efter bland andra Didier Drogba och Dimitar Berbatov.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!