Elmander kommer få nytt kontrakt efter sin succéinledning.
1 av 3
Elmander kommer få nytt kontrakt efter sin succéinledning. - Foto: BILDBYRÅN
Fyra mål på sju matcher är svenskens facit.
2 av 3
Fyra mål på sju matcher är svenskens facit. - Foto: BILDBYRÅN
Senast blev det mål mot West Bromwich med Jonas Olsson.
3 av 3
Senast blev det mål mot West Bromwich med Jonas Olsson. - Foto: BILDBYRÅN

Elmanders succé leder till nytt kontrakt

”Vi kommer att sätta oss ner”, säger klubbens tränare.


Elmander har inte varit framgångsrik

Vill du läsa mer om Premier League? Följ Magnus Falks blogg på Nyheter24!

Johan Elmander spenderade två år i franska Toulouse och var ingen stor målskytt där. Det blev 22 mål på 59 matcher i Ligue 1.

I de två första säsongerna i Bolton gick det ännu sämre – men nu har det lossnat rejält. Den svenske anfallaren har inte vunnit en titel sedan 2005 då han blev både mästare och vann cupen med Bröndby. Dessutom har det blivit två titlar i Sverige med Djurgården. Något mer har det inte blivit.

BOLTON. Johan Elmander, 29, har haft två blytunga säsonger bakom sig i Premier League. Den svenske landslagsanfallaren, som är Boltons dyraste köp någonsin, har börjat betala tillbaka.

29-åringen har inlett säsongen övertygande och gjort fyra mål på de sju matcher. Succén har fått klubben att vilja ge den formstarke anfallaren ett nytt kontrakt.

– Vi kommer att sätta oss ner och diskutera med honom och han vet om det. Jag kan inte säga om det blir i dag eller i morgon men han vet att jag vill ha honom i klubben, avslöjar klubbens tränare Owen Coyle för Bolton News.

Den engelske tränaren tog över förra säsongen och har hela tiden spelat svensken vecka in och vecka ut. Efter det fjärde ligamålet i helgens svenskmöte mot West Bromwich hyllar tränaren sin stjärna.

– Han har allt som krävs för att bli en klasspelare, den allra bäste. Han vet hur högt jag värderar honom och jag är smickrad att han sagt att han verkligen tycker om att jobba med mig, säger han.

Svensken lever i en dröm efter mardrömen”, skriver tidningen The Mirror.

Se hans senaste mål här

En hyllningsvideo till svensken

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.