Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

”De Jong borde inte ändra sitt spel”

- 04/10/2010, 21:45 -
Ska inte ändra sitt spel, enligt van Bommel.
1 av 2

Ska inte ändra sitt spel, enligt van Bommel.

BILDBYRÅN

2 av 2

BILDBYRÅN

Skandalspelaren försvaras av lagkamraten Mark van Bommel.

HOLLAND. Nigel de Jong har stått för en rad olika överfall i sin karriär. Tidigare i år bröt mittfältaren benet på Stuart Holden amerikan och i VM-finalen satte han in en riktig karatespark i bröstet på Xabi Alonso.

Senast i raden var Hatem Ben Arfa som bröt benet efter mycket ful tackling. 25-åringen blev tidigare i dag kickad från det holländska landslaget – men Mark van Bommel försvarar sin landsman.

– Jag vet att Nigel är en bra kille. Och tack vare honom tog vi oss till VM-final. Jag hör folk kalla honom för kriminell. Vilket nonsens!, säger Bayernproffset, enligt De Telegraaf, och fortsätter:

– Nigel borde inte ändra sitt spel, men kanske ibland komma lite annorlunda in i vissa situationer. Han vill inte skada någon, men däremot vinna i alla situationer.

”Visst är tacklingen ful men knappast särskilt mycket värre än något de Jong gjort tidigare, skriver Aftonbladets fotbollsreporter Robert Laul på sin blogg.

Se den enormt fula tacklingen på Ben Arfa här.