Måndag 10 Maj
Stockholm

”De Jong borde inte ändra sitt spel”

Ska inte ändra sitt spel, enligt van Bommel.
1 av 2
Ska inte ändra sitt spel, enligt van Bommel. Foto: BILDBYRÅN
2 av 2

Skandalspelaren försvaras av lagkamraten Mark van Bommel.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Nigel de Jong:

Född: 30:e november 1984 i Amsterdam i Holland.

Tidigare klubbar: Inledde karriären tidigt i Ajax 1993. Tog steget upp till A-laget 2002 när han var sjutton år gammal och spelade där i totalt fyra säsonger innan han flyttade till Bundesliga.

Valet föll på Hamburg, men efter tre säsonger var det återigen dags för en flytt. Då var det till Premier League och hårdsatsande Manchester City. Holländaren kritade på ett kontrakt 2009 och övergångssumman tros ha landat på 192 miljoner kronor.

Nu: Är en viktig kugge i Citys defensiva mittfält.

HOLLAND. Nigel de Jong har stått för en rad olika överfall i sin karriär. Tidigare i år bröt mittfältaren benet på Stuart Holden amerikan och i VM-finalen satte han in en riktig karatespark i bröstet på Xabi Alonso.

Senast i raden var Hatem Ben Arfa som bröt benet efter mycket ful tackling. 25-åringen blev tidigare i dag kickad från det holländska landslaget – men Mark van Bommel försvarar sin landsman.

– Jag vet att Nigel är en bra kille. Och tack vare honom tog vi oss till VM-final. Jag hör folk kalla honom för kriminell. Vilket nonsens!, säger Bayernproffset, enligt De Telegraaf, och fortsätter:

– Nigel borde inte ändra sitt spel, men kanske ibland komma lite annorlunda in i vissa situationer. Han vill inte skada någon, men däremot vinna i alla situationer.

”Visst är tacklingen ful men knappast särskilt mycket värre än något de Jong gjort tidigare, skriver Aftonbladets fotbollsreporter Robert Laul på sin blogg.

Se den enormt fula tacklingen på Ben Arfa här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela