Milanmålvakt gillar fascismen

Christian Abbiati kommer ut ur den politiska garderoben.


Efter att ha varit utlånad under tre säsonger är Christian Abbiati tillbaka som reservmålvakt i Silvio Berlusconis Milan. I en intervju i Gazzetta dello Sports lördagsbilaga Sportweek talar han ut om sin politiska övertygelse.

– Jag är en högerman, och i valet röstade jag på La Destra.

Partiet han pratar om tillhör extremhögern. Det bildades efter att ha brutit sig ur det postfascistiska Alleanza Nazionale som de tyckte hade rört sig för mycket mot den poltiska centern.

– Jag delar vissa värden från fascismen: faderslandet, den sociala ordningen, respekten för den katolska religionen. Jag håller inte med om deras misstag: alliansen med Hitler och inträdet i kriget, framför allt. Men det får vara nog med att se fascismen som ett ämne man inte får prata om, säger Christian Abbiati till Gazzetta dello Sport.

Abbiati är inte den enda fotbollspelare som talar väl om fascismen, en rörelse som införde raslagar i Italien i slutet på 1930-talet. Tidigare har bland annat förre Laziokaptenen Paolo Di Canio talat i beundrande ordalag om rörelsen, medan Romas mittfältare Alberto Aquilani berättade att han har en tavla på Benito Mussolini hängande på väggen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

2 timmar sedan

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.