Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Milanmålvakt gillar fascismen

- 26/09/2008, 14:52 -

Christian Abbiati kommer ut ur den politiska garderoben.

Efter att ha varit utlånad under tre säsonger är Christian Abbiati tillbaka som reservmålvakt i Silvio Berlusconis Milan. I en intervju i Gazzetta dello Sports lördagsbilaga Sportweek talar han ut om sin politiska övertygelse.

– Jag är en högerman, och i valet röstade jag på La Destra.

Partiet han pratar om tillhör extremhögern. Det bildades efter att ha brutit sig ur det postfascistiska Alleanza Nazionale som de tyckte hade rört sig för mycket mot den poltiska centern.

– Jag delar vissa värden från fascismen: faderslandet, den sociala ordningen, respekten för den katolska religionen. Jag håller inte med om deras misstag: alliansen med Hitler och inträdet i kriget, framför allt. Men det får vara nog med att se fascismen som ett ämne man inte får prata om, säger Christian Abbiati till Gazzetta dello Sport.

Abbiati är inte den enda fotbollspelare som talar väl om fascismen, en rörelse som införde raslagar i Italien i slutet på 1930-talet. Tidigare har bland annat förre Laziokaptenen Paolo Di Canio talat i beundrande ordalag om rörelsen, medan Romas mittfältare Alberto Aquilani berättade att han har en tavla på Benito Mussolini hängande på väggen.

Skrivet av: