Stahre riskerar att få sparken från sin grekiska klubb.
Stahre riskerar att få sparken från sin grekiska klubb. - Foto: Tomas Oneborg/SVD/SCANPIX

"Stahre kan få sparken"

Enligt grekiska uppgifter är AIK:s förre guldtränare nära att få sparken från Panionios.


Stahres väg till Grekland:

Mikael Stahre blev överplockad till AIK efter att ha tränat Hammarbys juniorlag. I Solnaklubben har han jobbat upp sig från juniorlaget till A-laget.

2007 blev han huvudansvarig i AIK:s samarbetsklubb Väsby United. 35-åringen förde upp klubben till superettan igen efter att ha åkt ur året innan.

Efter ett år i klubben blev han ersättaren till Rikard Norling som inte fick vara kvar i AIK. Efter fjolårets succésäsong är det numera Grekland som gäller – än så länge.

STOCKHOLM. Sedan Mikael Stahre valde att lämna AIK har det gått tungt för bägge parter. Solnaklubben är med i nedflyttningsracet och den förre guldtränarens nya klubb ligger näst sist efter fem omgångar.

– Vi har inte haft resultaten med oss, säger han till Expressen.

Enligt tidningen skriver grekisk press att 35-åringen kan bli den sjätte tränaren – efter fem omgångar – att få sparken. Flera medlemmar i styrelsen vill ha bort honom och man har redan börjat jakten på den nye tränaren.

Svensken är dock inte orolig att få sparken.

– Det ingår i paketet. Allt är inte bara gräddglass. Det är alltid på kanten. Men det ingår i tränarens jobb att man kan bli kritiserad och att folk kan kräva ens avgång. Det är inget som jag på något sätt ligger sömnlös över, säger han och fortsätter:

– Jag har gjort ett bra jobb och känner att klubben är med mig. Sen kan det ändras väldigt snabbt, så...

Fansens video till fjolårets guldtränare

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!