Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fansens oro - inga fler amerikaner

Protest mot de nuvarande ägarna: "Tom and Hicks, not welcome anywhere".
1 av 1

Protest mot de nuvarande ägarna: "Tom and Hicks, not welcome anywhere".

FAKSIMIL Spirit of Shankly

Sport | 07/10/2010 10:10

Liverpool har äntligen fått till ett bud och en acceptans från styrelsen. Klubben kommer att köpas upp av den amerikanske miljardären John W Henry. Men Liverpoolfansen är oroliga över att få in ytterligare en amerikan.

LIVERPOOL. Liverpool är räddat. Skulden kommer att betalas av, Tom Hicks och George Gillett försvinner och någonstans finns fortfarande arvet från Bill Shankly kvar. Men fansen är fortfarande oroliga inför det nya konsortiumet som kommer att över klubben.

"Trots att försäkringar från styrelsen, många fans är redan igång med att oroa sig över att Liverpool FC endast byter ut oönskade amerikaner för andra oönskade amerikaner." skriver Owen Gibson för The Guardian.

Vad som är försäkrat är att John W Henry kommer att betala av den skuld klubben är försatt i. Henry har även sett till att Boston Red Sox - New England Sports Ventures stora flaggskepp - är så gott som skuldfritt, med en dynamisk ekonomi och inovativa lösningar för basebollsklubbens arena.

"Vi är inte lika naiva som vi var 2007, när Hicks och Gillett köpte klubben. Nu är vi i en helt annan situation. "Meet the new boss, same as the old boss… we won't get fooled again.", skriver signaturen the Who på fansajten "Spirit of Shankly".

"Vi engelsmän köper inte baseboll-lag för att förstår ingenting om sporten, så varför förstår inte dessa amerikanska företag piken. Lämna vår sport i fred", twittrade Sky Sports reportern Eamonn Holmes efter att nyheten blev offentlig.

Inte en fråga om rasism mot amerikaner

– De ska inte se kritiken som en attack mot amerikaner i stort, utan mer mot amerikanska storföretag och det amerikanska kapitalistiska systemet, säger Nyheter24:s Liverpoolexpert, Eric Rosén.

"När vi brände USA:s flagga var det en symbolisk handling riktat mot mot de två blodiglarna Hicks och Gillett. Om de nya ägarna visar sig vara vettiga för klubben kunde jag inte bry mig mindre om de var från Mars. Låt oss hoppas att styrelsen har gjort sitt granskande jobb den här gången.", skrev pseudonymet BHAS som pressrelease.

Frågan är om Liverpoolsupportrarna kan få se sin klubb återkomma till ett stadium av säkerhet, välbalanserad ekonomi och bli tilldelade den nya arenan de behöver för att klubben ska kunna fortsätta konkurrera mot Premier Leagues största föreningar - och till slut få slut på den över 20 år långa sviten utan en ligatitel?