Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Krisklubbens framtid avgörs i rättegång

Blir det ett konsortium lett av John W Henry eller...
1 av 2

Blir det ett konsortium lett av John W Henry eller...

Jack Dempsey/AP/SCANPIX

...Tom Hicks och George Gillett som vinner striden?
2 av 2

...Tom Hicks och George Gillett som vinner striden?

Dave Thompson/AP/SCANPIX

Sport | 08/10/2010 18:31

En domstol kommer att avgöra om det blir nya ägare i Liverpool eller ej.

LIVERPOOL. Tidigare i veckan annonserade Liverpool ut att man har accepterat ett bud från New England Sports Ventures på klubben. ”The Reds” nuvarande ägare, Tom Hicks och George Gillett, har inte accepterat att man måste sälja klubben för 300 miljoner pund (cirka 3,2 miljarder kronor) och tänker ta fallet till en domstol.

Under kvällen kom det ett besked om att Premier League har accepterat de nya ägarna efter att ha gått igenom allting, skriver de på sin hemsida. Därmed kommer rättegången att avgöra om det blir nya ägare i klubben eller ej.

På måndag kommer rättegången att inledas och den kommer att bli klar under nästa vecka. Om exakt en vecka ska de nuvarande amerikanska ägarnas lån vara betalda annars hamnar krisklubben under administration.

Den brittiska nyhetssajten BBC skriver att klubben kommer få nio poängs avdrag om man hamnar under förvaltning. Vilket skulle vara förödande eftersom att man endast har sex poäng och ligger på nedflyttningsplats.

Mer press på Hicks och Gillett efter att Premier League säger att John W Henry och hans polare "möter kriterierna för deras ägar- och direktörstest”, skriver Daily Telegraphs fotbollsreporter Henry Winter på Twitter.

Här ber fansen ägarna att dra åt skogen