Blir det ett konsortium lett av John W Henry eller...
1 av 2
Blir det ett konsortium lett av John W Henry eller... - Foto: Jack Dempsey/AP/SCANPIX
...Tom Hicks och George Gillett som vinner striden?
2 av 2
...Tom Hicks och George Gillett som vinner striden? - Foto: Dave Thompson/AP/SCANPIX

Krisklubbens framtid avgörs i rättegång

En domstol kommer att avgöra om det blir nya ägare i Liverpool eller ej.


De nya ägarna:

New England Sports Venture, leds av John W Henry som är självskapad dollarmiljonär. Bland annat äger NESV Boston Red Sox, som de sedan 2002 lett till enorm framgång efter många år i botten av Major League.

Dessutom NESV skapat vinnarkulturen kring Red Sox, utan att på något sätt inskränka i den rika historien och fina traditionen Bostonlaget besitter.

Frågan är om John W Henry kan behålla Liverpools anrika tradition, och samtidigt föra dem tillbaka till toppen?

LIVERPOOL. Tidigare i veckan annonserade Liverpool ut att man har accepterat ett bud från New England Sports Ventures på klubben. ”The Reds” nuvarande ägare, Tom Hicks och George Gillett, har inte accepterat att man måste sälja klubben för 300 miljoner pund (cirka 3,2 miljarder kronor) och tänker ta fallet till en domstol.

Under kvällen kom det ett besked om att Premier League har accepterat de nya ägarna efter att ha gått igenom allting, skriver de på sin hemsida. Därmed kommer rättegången att avgöra om det blir nya ägare i klubben eller ej.

På måndag kommer rättegången att inledas och den kommer att bli klar under nästa vecka. Om exakt en vecka ska de nuvarande amerikanska ägarnas lån vara betalda annars hamnar krisklubben under administration.

Den brittiska nyhetssajten BBC skriver att klubben kommer få nio poängs avdrag om man hamnar under förvaltning. Vilket skulle vara förödande eftersom att man endast har sex poäng och ligger på nedflyttningsplats.

Mer press på Hicks och Gillett efter att Premier League säger att John W Henry och hans polare "möter kriterierna för deras ägar- och direktörstest”, skriver Daily Telegraphs fotbollsreporter Henry Winter på Twitter.

Här ber fansen ägarna att dra åt skogen

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

2 timmar sedan

Stark högt upp i Texas

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?