Lördag 16 Okt
Stockholm

Liverpool kan gå i konkurs – om man inte säljs

Martin Broughton (t.v) och Christian Purslow (t.h) är två av männen som har sålt klubben.
1 av 2
Martin Broughton (t.v) och Christian Purslow (t.h) är två av männen som har sålt klubben. Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX
Om klubben inte säljs kan man få svårt att behålla storstjärnan Fernando Torres.
2 av 2
Om klubben inte säljs kan man få svårt att behålla storstjärnan Fernando Torres. Foto: Peter Byrne/AP/SCANPIX

Klubbens ordförande Martin Broughton bekräftar att mankan gå i konkurs om den inte säljs.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
De nya ägarna:

New England Sports Venture, leds av John W Henry som är självskapad dollarmiljonär. Bland annat äger NESV Boston Red Sox, som de sedan 2002 lett till enorm framgång efter många år i botten av Major League.

Dessutom NESV skapat vinnarkulturen kring Red Sox, utan att på något sätt inskränka i den rika historien och fina traditionen Bostonlaget besitter.

Frågan är om John W Henry kan behålla Liverpools anrika tradition, och samtidigt föra dem tillbaka till toppen?

LIVERPOOL. Liverpool har en extremt viktig vecka framför sig. I tisdags gick ”The Reds” ut med att man har gått med på att sälja klubben till New England Sports Ventures.

Men de nuvarande ägarna Tom Hicks och George Gillett är inte nöjda med priset och tar fallet till domstol. Något som drar igång på tisdag nästa vecka. Om de nuvarande ägarna får rätt kan klubben gå i konkurs.

– Det kan hända, ja. Just därför var det så viktigt att vi valde att acceptera ett av de två mycket förmånliga buden vi fick i förra veckan. Administration var ett reellt hot om vi inte gjorde det, säger klubbens ordförande Martin Broughton enligt Daily Telegraph.

Trots att den enorma skulden på 2,6 miljarder kronor ska vara betald på fredag nästa vecka är ordföranden säker på att det blir en försäljning.

– Med tanke på att målet ska upp i domstol kan vi fortfarande inte utesluta möjligheten. Det är inte oundvikligt, men jag tänker inte förutspå hur stor sannolikheten är i procent. Nu ska vi tydliggöra vår ståndpunkt i rätten – vi måste vinna där, och vi kommer att vinna där, säger han.

Om domstolen svarar nej på frågan, så är det helt plötsligt väldigt lite tid kvar fram till fredag att få igenom en affär som de nuvarande ägarna går med på – och i så fall så är administration och poängavdrag ett sannolikt scenario för Liverpool.”, skriver Peter Hyllman i sin blogg på Fotbollskanalen.

Kommer Liverpool att få behålla storstjärnan Fernando Torres?

Kommentera
Kopiera länk
Dela