- Foto: Kamran Jebreili/AP/SCANPIX

Efter Zlatans övergång – Barça har förtur på Pato

Den spanska storklubben har förtur på att köpa Alexandre Pato från Milan.


Alexandre Pato:

Född: 2 september 1989 i Pato Branco

Då: Slog igenom som ett underbarn i Internacional i Brasilien 2006 och var jagad av många klubbar runtom i Europa.

Nu: Det var Milan som vann dragkampen om stjärnan som har varit i storklubben sedan 2007 och är numera en av Zlatan Ibrahimovic lekkamrater.

MANCHESTER. Zlatan Ibrahimovic lämnade Barcelona under slutskedet av transferfönstret tidigare i somras. Den svenske superstjärnans nye lagkamrat, Alexandre Pato, kan vara på väg att gå åt motsatt riktning.

21-åringen, som har jagats av både Chelsea och Manchester City, kan bara tänka sig att lämna Milan för en klubb i världen. Nämligen de regerande La Liga-mästarna Barcelona.

– Jag är smickrad över intresset från Manchester City, men jag är en Milan-spelare och jag är lycklig här, säger Pato enligt Sky Sports.

Han fortsätter:

– Om jag någon dag skulle lämna Milan så skulle jag vilja bära Barcelonas tröja. Jag tror att jag bara skulle lämna Milan för Barcelona.

Den spanska storklubben förhandlade till sig en förtur på att värva den brasilianske stjärnan – något som skrevs in i dealen som tog Ibrahimovic tillbaka till Italien.

Fantastiskt. Jag skulle älska att se honom i en Blaugrana-tröja”, skriver signaturen Cuervo på Goal.

"Den lilla ankan" visar vad han kan

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Felfritt igen av von Eckermann – svensk ledning

"Svennis" rörd av hyllningarna på Gamla Ullevi

1 timme sedan
1982 lyfte han IFK Göteborg till Europas topp. 42 år efter "Blåvitts" chockseger i Uefacupen är Sven-Göran Eriksson på avskedsturné. "Svennis" hyllades på ett välfyllt Gamla Ullevi av klubben där hans tränarkarriär tog superfart.

Fördel Chelsea – vann svenskmötet i Barcelona

1 timme sedan
Det är fördel Chelsea i Champions League-semifinalen mot Barcelona. Johanna Rytting Kaneryds lag vann överraskande på bortaplan över Fridolina Rolfös klubb i den första matchen med 1–0.

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

2 timmar sedan
Stavhopparen Armand Duplantis sätter nytt världsrekord med 6,24 på Diamond League-premiären i Xiamen, Kina.

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

idag 12:04
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

idag 11:22
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.