Får kicken från Ålborg.
1 av 2
Får kicken från Ålborg. - Foto: Scott Heppell/AP/SCANPIX
2 av 2
- Foto: Björn Lindgren/SCANPIX

Pehrsson får kicken från Ålborg

Den danska klubben har valt att sparka den svenske tränaren efter en rad svaga resultat.


Tidningarna inte förvånade

Magnus Pehrsson tog över Ålborg för att föra den till toppen varje säsong. Så blev det inte och just nu ligger de sist i Superligan.

De danska tidningarna är inte förvånade:

Det är sant att Pehrsson misslyckats med att dra mästarna från 2008 ut ur det nuvarande dödsläget”, skriver Ekstrabladet.

AaB-tränaren drar hem till Göteborg och slickar såren”, skriver Jyllands-Posten.

Fansen är nöjda med att se den 34-åringen är borta från klubben.

Yes! Så är han borta – skönt”, skriver flera av fansen enligt Avisen.

ÅLBORG. Magnus Pehrsson blev kvar som tränare i den danska storklubben i två år. Den förre Gaistränaren skulle förvandla klubben från en utmanare till ett lag som ständigt är med och kämpar om guldet. Men har nu fått sparken efter en rad olika svaga resultat.

Nyheter24:s sportchef, Ehsan Fadakar, förutspådde redan innan äventyret började att 34-åringen inte skulle lyckas.

Magnus Pehrsson till Ålborg. Ett väldigt dåligt skämt. Det är bara det att det är sant. Hur det har gått till är det inte många som vet, definitivt inte spelare eller ledare i Gais.”, skrev han i sin krönika.

Han fortsatte:

Makrillarna skulle spela attraktiv fotboll men lyckades till slut göra färre mål än jumbon Norrköping. Han svek klubben han lovat en långsiktig satsning. Han gick bakom ryggen på de flesta. Det är knappast så man beter sig. Att sedan kalla ett mediokert år för fantastiskt är bara för mycket.”

Två år senare är det klart att situationen har blivit så ohållbar att Pehrsson, som rankades att vara ett av de stora framtidshoppen inom svensk fotboll på tränarsidan, har fått sparken.

Den som det ändå är mest synd om är trots allt Ålborg. Här har de satsat i flera år, lyckats bli bäst i Danmark och slagit Celtic i Champions League. Och då kommer trollkarlsagenten Patrick Mörk och lurar i dem att Pehrsson är mannen som kan ta klubben till nästa nivå. Det blir slutet för Ålborg för den här gången.

– Magnus Pehrsson är en duktig tränare, som har uträttat ett stort arbete för AaB. Vi väljer dock att avbryta nu till följd av situationen som råder i Superligan. En situation vi har stor respekt för, säger klubbens sportchef Lynge Jakobsen till klubbens hemsida.

Tills vidare blir det Kent Nielsen som tar över huvudansvaret i klubben.

En intervju inför svenskens debut i Ålborg

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!