Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Svikaren" Pehrsson får det tufft

Magnus Pehrsson får det svårt nu.
1 av 4

Magnus Pehrsson får det svårt nu.

SCOTT HEPPELL/AP/SCANPIX

Den svenske tränaren har sparkats.
2 av 4

Den svenske tränaren har sparkats.

SCOTT HEPPELL/AP/SCANPIX

Sviket mot Gais svider än.
3 av 4

Sviket mot Gais svider än.

ADAM IHSE/SCANPIX

4 av 4

Björn Lindgren/SCANPIX

Sport | 11/10/2010 16:37

Snart har nästan två år gått sedan Magnus Pehrsson lämnade Gais. Men än svider sveket från "tränartalangen".

ÅLBORG. Sveket mot Gais svider än. Magnus Pehrsson kom till ett lag som hade alla möjligheter att utmana den allsvenska toppen på riktigt. Men trots klubbledningens och fansens förtroende valde Pehrsson att till slut hugga Gais i ryggen och lämna Sverige för ett nytt äventyr i Danmark.

"Det finns spelare och ledare som lämnar GAIS med ett hjärtligt lycka till och tack för allt. Pehrsson var inte en av dem", skriver den inbitne Gaisaren Patrik Persson på sin blogg.

Fått sparken

Nu, efter knappt två år av mediokra resultat i Danmark och senast blott en seger på elva matcher, har AaB nu bestämt sig för att göra sig av med den 34-årige tränaren.

Persson fortsätter med sin sågning och menar att Aalborg blev lurade - precis som Gais.

"När Nilsson lämnade förutspådde en nästintill enig expertkår i landets tidningar att det skulle innebära slutet på Gais allsvenska existens. I skenet av detta lyckades Pehrssons agent (Patrick Mörk) sälja in honom som en ung mirakeltränare som räddat ett utdömt lag kvar i högsta serien. Vi med lite närmare koll på GAIS visste hela tiden att detta inte var sant", skriver han.

"Blir svårt för Patrick Mörk att sälja"

Vad den sparkade tränaren ska göra nu är fortfarande oklart. Rykten har viskat om en plats i U21-landslaget, men än har han inte fått några konkreta förslag. Att det kommer bli svårare för Pehrsson att hitta ett nytt jobb kommer dock bli betydligt mycket svårare nu. Det är bloggaren Persson stensäker på.

"Det återstår att se vad som händer med Pehrsson karriär nu, men i jakten på nya jobb ser en CV där han gick bakom ryggen och svek ett förtroende hos en arbetsgivare och misslyckades rejält hos nästa ut som något som till och med Patrick Mörk får svårt att sälja"

En dansk julhälsning från Pehrsson