Magnus Pehrsson får det svårt nu.
1 av 4
Magnus Pehrsson får det svårt nu. - Foto: SCOTT HEPPELL/AP/SCANPIX
Den svenske tränaren har sparkats.
2 av 4
Den svenske tränaren har sparkats. - Foto: SCOTT HEPPELL/AP/SCANPIX
Sviket mot Gais svider än.
3 av 4
Sviket mot Gais svider än. - Foto: ADAM IHSE/SCANPIX
4 av 4
- Foto: Björn Lindgren/SCANPIX

"Svikaren" Pehrsson får det tufft

Snart har nästan två år gått sedan Magnus Pehrsson lämnade Gais. Men än svider sveket från "tränartalangen".


Magnus Pehrsson:

Född: Den 26:e maj 1976 i Lidingö.

Tidigare klubbar (aktiv): Inledde den aktiva karriären i IFK Lidingö innan han lämnade för stora Djurgården. Efter endast en säsong med blåränderna blev det dock en flytt till England och Bradford City. Även där blev sejouren väldigt kortvarig och 1997, ett år efter att kritat på, återvände han hem till Sverige.

Den här gången var det dock IFK Göteborg som väntade. Föga överraskande spelade han där endast i en säsong innan han skrev på för Djurgården igen 1999.

Där spelade han ända fram till 2003, då han avslutade sin akriva karriär.

Tidigare klubbar (tränare): Sparkade igång tränarkarriären i IK Sirius 2006. 2007 lämnade han dock för Gais. Men 2008 svek han klubben och drog till Danmark för ett nytt äventyr med toppklubben Aalborg.

Nu: Efter en rad misslyckade resultat har 34-åringen fått sparken från Aalborg.

ÅLBORG. Sveket mot Gais svider än. Magnus Pehrsson kom till ett lag som hade alla möjligheter att utmana den allsvenska toppen på riktigt. Men trots klubbledningens och fansens förtroende valde Pehrsson att till slut hugga Gais i ryggen och lämna Sverige för ett nytt äventyr i Danmark.

"Det finns spelare och ledare som lämnar GAIS med ett hjärtligt lycka till och tack för allt. Pehrsson var inte en av dem", skriver den inbitne Gaisaren Patrik Persson på sin blogg.

Fått sparken

Nu, efter knappt två år av mediokra resultat i Danmark och senast blott en seger på elva matcher, har AaB nu bestämt sig för att göra sig av med den 34-årige tränaren.

Persson fortsätter med sin sågning och menar att Aalborg blev lurade - precis som Gais.

"När Nilsson lämnade förutspådde en nästintill enig expertkår i landets tidningar att det skulle innebära slutet på Gais allsvenska existens. I skenet av detta lyckades Pehrssons agent (Patrick Mörk) sälja in honom som en ung mirakeltränare som räddat ett utdömt lag kvar i högsta serien. Vi med lite närmare koll på GAIS visste hela tiden att detta inte var sant", skriver han.

"Blir svårt för Patrick Mörk att sälja"

Vad den sparkade tränaren ska göra nu är fortfarande oklart. Rykten har viskat om en plats i U21-landslaget, men än har han inte fått några konkreta förslag. Att det kommer bli svårare för Pehrsson att hitta ett nytt jobb kommer dock bli betydligt mycket svårare nu. Det är bloggaren Persson stensäker på.

"Det återstår att se vad som händer med Pehrsson karriär nu, men i jakten på nya jobb ser en CV där han gick bakom ryggen och svek ett förtroende hos en arbetsgivare och misslyckades rejält hos nästa ut som något som till och med Patrick Mörk får svårt att sälja"

En dansk julhälsning från Pehrsson

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.