Ibrahim Afellay kan vara på väg till Atletico de Madrid.
Ibrahim Afellay kan vara på väg till Atletico de Madrid. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

"Afellays lekstuga öppnar för La Liga"

Efter Afellays fantastiska match under matchen mot Sverige avslöjar Nyheter24:s bloggare Hassan Alavi att det finns intresse från Spanien för den flyfotade vänstermittfältaren.


Afellays karriär

Ibrahim Afellay inledde sin proffkarriär 2004 för PSV Eindhoven. Sedan dess har spelarens karriär gått rakt uppåt.

Under 2005 fick han ett betydligt större ansvar efter att Mark van Bommel och Johann Vogel lämnat klubben för Spanien respektive Italien. Afellay har sammanlagt spelat 148 matcher för PSV och under dessa gjort 33 mål.

AMSTERDAM. Ibrahim Afellay gjorde lite vad han ville under gårdagens EM-kvalmatch mot Sverige. Dels spelade han fram till Klaas-Jan Huntelaar, men punkterade även matchen med sitt viktiga 2-0 mål i mitten av andra halvlek.

Efter lekstugan rapporterar nu Nyheter24:s La Liga-expert Hassan Alavi att det finns mycket som talar för en flytt till Spanien.

Det ryktas nu i spansk press om att Atlético de Madrid är angelägna om att köpa loss holländaren från PSV Eindhoven.” skriver han.

Alavi menar vidare att 24-åringen skulle passa bra in i Atlético:s lag.

Afellay vore ett riktigt härligt inslag i den spanska ligan och jag tror att han skulle passa perfekt hos Quique Sánchez Flores bygge.” avslutar han.

Se en sammanfattning av Afellays karriär här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nylander "en möjlighet" nästa match

1 timme sedan

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.