Van der Sars jättetabbe blev kostsam

Den rutinerade målvaktens jättetabbe mot West Bromwich kostade storklubben tre poäng.

Matchfakta:

Mål: 1-0 (5) Javier Hernandez. 2-0 (25) Nani. 2-1 (50) Patrice Evra (självmål). 2-2 (55) Somen Tchoyi.

Domare: Mike Jones

Arena: Old Trafford

Publiksiffra: 75 272

MANCHESTER. Manchester United fick en drömstart på matchen och tog ledningen redan efter fem minuter. Nani sköt en frispark som Scott Carson inte lyckades styra undan och på returen sköt Javier Hernandez in ledningsmålet. 2-0 kom 20 minuter senare när Dimitar Berbatov spelade fram Nani.

I den andra halvleken började chockupphämtningen. Efter 50 minuters spel kom reduceringen. Efter en tilltrasslad situation var Patrice Evra siste man på bollen. Det var dock kvitteringen som skulle bli dagens stora snackis.

Nykomlingarna skickades in bollen i straffområdet på chans och Edwin van der Sar skulle enkelt plocka ned bollen men hade såpa i händerna och tappade den till en fristående Somen Tchoyi som enkelt la in den.

– Det är så märkligt. Som det ser ut så är det ingen skruv på bollen. Han tajmar den totalt fel, säger Viasats expert Ola Andersson efter matchen.

Baggies säkrade en poäng efter en fruktansvärd blunder av Edwin van der Sar", skriver Sky Sports.