Samuel Eto'o fick sin revansch. - Foto: Daniela Santoni/AP/SCANPIX
Anfallaren gjorde matchens enda mål.
Anfallaren gjorde matchens enda mål. - Foto: Daniela Santoni/AP/SCANPIX

Eto'o fick sin revansch mot rasisterna

Fick utstå rasistiska ramsor - gjorde matchens enda mål när Inter bortasegrade mot Cagliari.

Inte första gången:

Den 26:e februari 2006 reste Samuel Eto'os Barcelona till Aragonien för att ta sig an Real Zaragoza. Under hela matchen fick anfallaren höra rasistiska ramsor från hemmafansen och till slut fick han nog.

I den 77:e minuten hotade Eto'o att lämna planen samtidigt som han skrek ut "Inget mer, inget mer, inget mer". Målkungen övertalades dock att slutföra matchen - en match som Barcelona till slut vann med 2-0.

– Folk har låtit som apor och kastat jordnötter efter mig, har Eto'o tidigare sagt till The Guardian.

CAGLIARI. Tre minuter in i matchen mellan Cagliari och Inter fick domaren Paolo Tagliavento nog och blåste av matchen sedan hemmafansen sjungit rasistiska ramsor riktade mot bortaspelaren Samuel Eto'o.

Efter ett kortare speluppehåll var matchen igång igen. Och då fick den kameruanske anfallaren sin revansch.

I den 39:e minuten fick Eto'o en fin pass från Wesley Sneijder. Den förre Barcelona-spelaren tog emot bollen, vände bort en försvarare innan han snyggt skickade in matchens första mål. Ett mål som dessutom skulle visa sig bli mötets enda.

Hemmaspelarna tryckte på för en kvittering i slutet av matchen. Men en storspelande Julio Cesar i bortamålet stoppade allting och närmare än en ribbträff kom Cagliari aldrig.

Bortasegern innebär att Inter tog serieledningen från ärkerivalen Milan och ännu en gång placerar sig på förstaplats.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.