Fortsatt kris för Liverpool. - Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX
Här skjuter Tim Cahill in 2-0-målet. - Foto: Jon Super/AP/SCANPIX

Ny förlust för Liverpool – krisen fortsätter

Mål: 1-0 (34) Tim Cahill. 2-0 (50) Mikel Arteta.

Varningar: Maxi Rodriguez (Liverpool). Tim Cahill (Everton). Raul Meireles (Liverpool). Jermaine Beckford (Everton). Fernando Torres (Liverpool)

Domare: Howard Webb

Arena: Goodison Park

Då: Liverpools kris blev allt tyngre när man för två veckor sedan åkte på en blytung förlust mot nykomlingen Blackpool på hemmaplan.

Nu: Efter en ny förlust i derbyt mot Everton ligger Roy Hodgson risigt till att få behålla sitt jobb. ”The Reds” ligger fortfarande kvar på nedflyttningsplats.

LIVERPOOL. Everton var det hetaste laget i den första halvleken och pressade på. Det gav utdelning efter dryga halvtimmen när Seamus Colman kom runt på högerkanten och serverade Tim Cahill i straffområdet som skickade upp bollen rakt upp i nättaket.

– Det är jättehög kvalitet på det målet. Coleman tar med sig bollen hela vägen trots att han är attackerad och har folk runt omkring sig, säger Viasats expert Glenn Strömberg.

I den andra halvleken fick Everton en drömstart. Redan efter fyra minuter utökade de ledningen. Efter en hörna nickade Sotirios Kyrgiakos bollen rakt ut till Mikel Arteta som pricksköt 2-0.

Raul Meireles hade den ytan, men så gick han därifrån. Då blir det helt, helt tomt där, säger Strömberg.

”The Reds”, som inför mötet låg på nedflyttningsplats, försökte att komma igång men gjorde aldrig det. Krisen i klubben är därmed total och Roy Hodgson, som anlände inför säsongen från Fulham, ligger risigt till för att få behålla sitt jobb.

Fansen vill att 63-åringen får lämna sitt jobb redan efter derbyt.

Han måste gå – så enkelt är det”, skriver signaturen redoneusa på Liverpoolforumet Red and White Kop.

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.

Publikfest i Partille – men Sävehof utan chans

Sävehof var chanslöst i den första kvartsfinalen mot landslagsstjärnan Jim Gottfridsson och hans kompisar i Flensburg-Handewitt. Den tyska storklubben vann med 41–30 och lär knappast gå bort sig i returen i nästa vecka.

Ytterligare 1,5 miljarder till gymnastikläkarens offer

FBI:s misslyckande gör att den amerikanska staten nu får betala motsvarande 1,5 miljarder kronor sammanlagt till ett hundratal offer för gymnastikläkaren Larry Nassars övergrepp.