Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fifa skakas av mutskandal

Sepp Blatter (president i Fifa) har mycket att ta tag i.
1 av 1

Sepp Blatter (president i Fifa) har mycket att ta tag i.

Sang Tan/AP/SCANPIX

Sport | 17/10/2010 20:36

Två högt uppsatta män i förbundet ska ha tagit emot mutor.

ENGLAND. Fifa fortsätter att vara anklagade för skandaler. Den här gången ska två journalister ha uppgett att de är amerikanska lobbyister och erbjudit två av männen, som sitter i kommittén som ska rösta var VM 2018 och 2022 ska spelas, pengar, skriver The Sunday Times.

Det är Amos Adamu, generalsekreterare i Nigerias fotbollsförbund, och Reynald Temarri, president för Oceaniens fotbollsförbund, som ska ha accepterat pengarna.

"Fifa och Fifas etiska kommité har noggrant studerat budprocessen inför VM 2018 och 2022 och kommer att fortsätta göra det. Fifa ska omedelbart analysera allt material som finns tillgängligt. Och först när den analysen är klar kommer Fifa att ta beslut om något eventuellt nästa steg.”, skriver fotbollsorganet i ett uttalande.

USA, som tidigare har velat arrangera fotbolls-VM 2018, drog sig tillbaka för att satsa på mästerskapet fyra år senare. I ett pressmeddelande man att man inte på något sätt har varit involverade i mutskandalen.

USA:s budkommité har inte haft någon som helst involvering i rapporteringen som har resulterat i den här nyheten”, skriver förbundsbasen Sunil Gulati.

Se ett inslag om den stora skandalen