Cagliari straffas för klubbens rasistiska fans.
Cagliari straffas för klubbens rasistiska fans. - Foto: Daniela Santoni/AP/SCANPIX
Samuel Eto'o lyckades ändå tysta dem.
Samuel Eto'o lyckades ändå tysta dem. - Foto: Daniela Santoni/AP/SCANPIX
Domaren Paolo Tagliavento avbröt matchen under några minuter.
Domaren Paolo Tagliavento avbröt matchen under några minuter. - Foto: Daniela Santoni/AP/SCANPIX

Cagliari bötfälls efter fansens apljud

Får böta drygt 230 000 kronor för fansens rasistiska ramsor riktade mot Interspelaren Samuel Eto'o.

Inte första gången:

Den 26:e februari 2006 reste Samuel Eto'os Barcelona till Aragonien för att ta sig an Real Zaragoza. Under hela matchen fick anfallaren höra rasistiska ramsor från hemmafansen och till slut fick han nog.

I den 77:e minuten hotade Eto'o att lämna planen samtidigt som han skrek ut "Inget mer, inget mer, inget mer". Målkungen övertalades dock att slutföra matchen - en match som Barcelona till slut vann med 2-0.

– Folk har låtit som apor och kastat jordnötter efter mig, har Eto'o tidigare sagt till The Guardian.

MILANO. Endast tre minuter in i matchen mellan Cagliari och Inter avbröt domaren Paolo Tagliavento matchen sedan hemmafansen sjungit rasistiska ramsor och även gjort apljud riktade mot Samuel Eto'o.

Nu har Sardinien-klubben fått sitt straff.

Den italienska sportkommitén beslutat under måndagen att döma Cagliari till böter på 25 000 euros, motsvarande drygt 230 000 kronor, för fansens ruttna beteende.

Tystade fansen

Eto'o tog glåporden med en klackspark och svarade i stället med att sätta matchens enda mål i den 39:e minuten.

"All heder åt Eto’o som valde att totalignorera supportrarna som betedde sig så förfärligt under Cagliari-Inter. Underbart att det var Eto’o som tystade ner dem i slutändan", skriver Nicole Fältlöv på sin Serie A-blogg.