Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fergie: ”Rooney vill lämna”

- 19/10/2010, 15:47 -
City uppges vara hans förstaval.
1 av 3

City uppges vara hans förstaval.

Jon Super/AP/SCANPIX

Vill lämna klubben.
2 av 3

Vill lämna klubben.

Jon Super/AP/SCANPIX

Alex Ferguson bekräftade nyheten i dag.
3 av 3

Alex Ferguson bekräftade nyheten i dag.

Tim Hales/AP/SCANPIX

Sir Alex Ferguson bekräftar att storstjärnan vill lämna Manchester United.

MANCHESTER. I helgen började rykten spridas att Wayne Rooney, 24, vill lämna Manchester United. I en intervju bekräftar demontränaren att lagets störste stjärna vill bort från klubben.

– Vi förstår det inte, men Wayne är säker på att han vill lämna. Vi är lika förbryllade som alla andra. Vi kan inte förstå varför han vill lämna, säger United-tränaren enligt klubbens hemsida.

Den frostiga relationen med klubbens tränare har ryktas vara anledningen till att engelsmannen vill lämna klubben. Det ryktas också om att 24-åringen vill ha för mycket lön för att skriva på ett nytt kontrakt. Något som öppnar upp för stenrika lokalrivalen Manchester City.

Det nuvarande kontraktet sträcker sig fram till 2012 och innan VM tidigare i somras var den förre Evertonspelaren inställd på att förlänga avtalet.

– Jag var på kontoret den 14 augusti och David (Gill, vd i klubben) ringde mig för att säga att han (Rooney) inte undertecknar ett kontrakt, säger Ferguson och fortsätter:

– Jag var förstummad. Endast månader innan hade han sagt att han var i den största klubben i världen. Jag bad om att ha ett möte med pojken. Han upprepade vad hans agent sagt, att han ville gå.

Om han skulle ändra på sig har inte klubben stängt dörren för honom.

Fergie är uppenbarligen förbluffad och sårad av Rooneys önskan att lämna”, skriver Daily Telegraphs expert Henry WinterTwitter.

Jag känner mig sjuk och förlamad”, skriver MPTutd på forumet Red Cafe.

Kommer inte bli många fler mål i United-tröjan