Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

”United klarar sig utan Rooney”

1 av 2

Jon Super/AP/SCANPIX

United klarar sig utan ”Roo” tror Magnus Falk.
2 av 2

United klarar sig utan ”Roo” tror Magnus Falk.

Jon Super/AP/SCANPIX

Sport | 19/10/2010 17:10

Englandsexperten är säker på att storklubben kommer att klara sig utan 24-åringen.

MANCHESTER. Tidigare i dag bekräftade Alex Ferguson att Wayne Rooney vill lämna den framgångsrika klubben. Både lokalrivalen Manchester City och Chelsea är intresserade av att knyta till sig 24-åringen.

Manchester United, som har vunnit 18 ligatitlar, har tidigare tappat storspelare som Cristiano Ronaldo, David Beckham och Eric Cantona utan att sjunka ihop. Nyehter24:s Premier League-bloggare tror att storklubben klarar sig även den här gången.

Om Man U klarar sig utan Rooney? De fixade det utan Cantona, de fixade det utan Beckham och det kommer att fixa det utan Rooney. Problemet är dock att skotten Ferguson riskerar att bli av med (Rio) Ferdinand, som inte heller stormtrivs i laget och åldringarna (Edwin) van der Sar, (Ryan) Giggs och (Paul) Scholes i närtid också och då blir det jobbigt.”, skriver Magnus Falk i sitt senaste inlägg.

Han fortsätter:

”Efter att ifjol varit ligans bäste spelare och utvecklats till en fullständigt gudabenådad avslutare, så var han direkt dålig i VM, gjorde snedsteg både inom äktenskapet och utom äktenskapet med en icke begåvad pubrunda och svineri på öppenplats i Manchester, och har haft den värsta starten på en säsong på mycket länge. Sir Alex har antytt att Rooney bör vila och inte spela landskamper och seriematcher utan tillse att han blir i bra form kroppsligt och mentalt. Rooney säger att SAF har fel och utmanar nu sin tränare med en vilja att lämna klubben.

Hans nuvarande kontrakt sträcker sig två år framöver. ”Fergie” har inte stängt dörren om han skulle ångra sig. Fansen kan inte tro att den store stjärnan vill lämna.

Kan någon väcka mig?”, skriver UnofficlaDevil på Red Cafe.