Kommer inte spela i Barcelona i januari.
1 av 2
Kommer inte spela i Barcelona i januari. - Foto: Jon Super/AP/SCANPIX
Har en frostig relation med Fergie.
2 av 2
Har en frostig relation med Fergie. - Foto: Jon Super/AP/SCANPIX

”Barcelona tackade nej till Rooney”

Den spanska storklubben vill inte köpa loss stjärnan.


Detta har hänt:

När Wayne Rooneys prostitutionsskandal uppdagades sattes stjärnan åt sidan både i klubb- och landslaget. Om det var för att han ville det är oklart.

Nu på senare tid har strikern inte ens fått sitta på bänken av Manchester United-tränaren. Alex Ferguson påstår att det beror på en skada - något som spelaren själv förnekar. Rooney säger att han inte ens har haft problem.

På en presskonferens i tisdags bekräftade ”Fergie” att 24-åringen vill lämna klubben.

BARCELONA. På tisdagen bekräftades den stora nyheten som läckte ut i helgen. Wayne Rooney har meddelat Sir Alex Ferguson att han vill lämna klubben. Anledningen till att stjärnan vill lämna laget ska vara att hans agent kommer att få en enorm provision vid en övergång.

Direkt efter började det ryktas om att lag som Barcelona, Chelsea, Manchester City och Real Madrid uppges leda jakten på hans signatur. El Mundo Deportivo avslöjar nu att Barça redan för tre veckor sedan valde att tacka nej till engelsmannen för att han är för dyr.

– Han är en av världens bästa spelare och jag beundrar honom. Det finns inte många med hans kvaliteter, säger tränaren Barcelonatränaren Pep Guardiola enligt tidningen.

Succétränaren hoppas att den unge anfallaren Bojan ska växa ut till en anfallare av högsta klass inom några år och vill därför ge honom fortsatt förtroende.

The Sun rapporterar att den spanska storklubben kan ändra sig om Bojan inte blommar ut. Om så blir fallet kommer prislappen att bli ett problem eftersom de regerande mästarna endast vill betala 270 miljoner kronor – och United vill ha mycket mer än det.

Samtidigt skriver tidningen att Sir Alex och övriga i klubben har beslutat att man inte ska släppa honom till lokalrivalen Manchester City.

– Det skulle vara en mardröm och vi ska göra allt vi kan för att hindra att det händer, säger en källa i United enligt The Sun.

Se Fergie berätta om att stjärnan vill lämna

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!