Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Han vill ta över krisklubben

- 20/10/2010, 16:07 -
Holländaren vill ta över Liverpool.
1 av 2

Holländaren vill ta över Liverpool.

Ibrahim Usta/AP/SCANPIX

Pekar du mot Liverpool, Frank?
2 av 2

Pekar du mot Liverpool, Frank?

Vadim Ghirda/AP/SCANPIX

Enligt spansk media vill Frank Rijkaard bli ny tränare i Liverpool.

MADRID. Den engelska storklubben har inlett säsongen riktigt dåligt och ligger näst sist i Premier League. Roy Hodgson, som anlände inför säsongen och ersatte sparkade Rafa Benítez, har redan börjat få fansen emot sig.

I morgon ställs ”The Reds” mot Napoli i Europa League och efter det har man Blackburn på hemmaplan i helgen. Om det skulle bli förluster där så kommer troligen 63-åringen få se sig om efter ett nytt jobb.

Frank Rijkaard, som skördade stora framgångar i Barcelona och vann både Champions League och spanska ligan, fick i dag sparken från Galatasaray. Enligt den spanska tidningen AS är holländaren nu mycket sugen på att ta över krislaget och få det rätt köl igen.

The Guardian skriver att 48-åringen är favorit till att bli ny tränare. Följt av namn som  Martin O'Neill, Kenny Dalglish och Guus Hiddink.

Fansen är positiva till ett tränarbyte och tror att Rijkaards spelarstil skulle passa in bra i Merseysideklubben.

Jag tvivlar inte på att vi skulle spela mer attraktiv fotboll under Frank och hans stil skulle passa våra spelare bättre än Roys, men det är ett beslut som vi inte ska rusa in i”, skriver signaturen manandbot på klubbens officiella forum.

Barcelonafansens avskedsvideo till ”Laman”