Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rooney: ”Aldrig haft nåt annat än respekt”

1 av 1

Tim Hales/AP/SCANPIX

Sport | 20/10/2010 19:05

Stjärnan bekräftar att han vill lämna klubben och passar på att slå tillbaka mot Sir Alex Ferguson.

LONDON. Wayne Rooney, 24, bekräftar i ett pressmeddelande nu i kväll att han kommer att lämna Manchester United. Den engelske landslagsmannen ska ha mött storklubbens vd och inte fått de garantier han ville för att stanna kvar.

– Jag träffade David Gill (vd) förra veckan och han gav mig inte de försäkringar som jag sökte för den framtida truppen. Jag sa då till honom att jag inte tänker skriva på ett nytt kontrakt, säger han i uttalandet enligt Guardian.

På tisdagen berättade Sir Alex Ferguson att det inte kommer att bli någon fortsättning för den förre Evertonspelaren i klubben. Skotten berättade att han kände sig sviken för att 24-åringen inte respekterat klubben efter att par uttalande i media.

– Jag var intresserad av att höra vad Sir Alex hade att säga i går och en del av det överraskade mig. Det är sant, som han säger, att min agent och jag har haft flera antal möten med klubben om ett nytt kontrakt.

– Under dessa möten bad jag garantier för den fortsatta förmågan att klubben fortsatt ska kunna locka till sig de bästa spelarna i världen. Jag har aldrig haft något annat än respekt för Manchester United, säger han.

Vart den engelske stjärnan nu hamnar är inte klart och Chelsea-tränaren Carlo Ancelotti har bekräftat att man är intresserade av att knyta till sig honom. Samtidigt som Barcelona har tackat nej till hans tjänster.

Rooney under förra säsongen i United-tröjan.