Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rooney ändrade sig – efter mordhoten

Rooney och Ferguson.
1 av 3

Rooney och Ferguson.

ALL OVER PRESS

2 av 3

Dave Thompson/AP/SCANPIX

Huliganerna fick Roo att ändra på sig.
3 av 3

Huliganerna fick Roo att ändra på sig.

Jon Super/AP/SCANPIX

Sport | 23/10/2010 10:36

Superstjärnan ändrade sig och skrev på ett monsterkontrakt med Manchester United efter mordhoten.

MANCHESTER. Under gårdagen kom den oväntade u-svängen att Wayne Rooney, 24, hade skrivit på ett monsterkontrakt som sträcker sig fem år framöver med klubben.

Det nya kontraktet ger den engelske landslagsmannen ett rejält lönelyft. Numera tjänar han hela 2,8 miljoner kronor i veckan. Dessutom ska klubbens ägare, Glazerfamiljen, ha lovat att börja investera stort trots att klubben blöder ekonomiskt, skriver The Sun.

– Glazerfamiljen har lämnat garantier. De har lovat Wayne att klubben kommer signa värdefulla stjärnspelare när de blir tillgängliga, säger källa till tidningen.

Men det ska inte ha varit det som har fått den förre Evertonspelaren att ändra sig. Ett 40-tal huliganer dök upp utanför hans hus och krävde svar varför han ville lämna klubben. Det ska ha fått hans hustru Coleen att bli rädd och trodde att hon skulle behöva leva instängd 24 timmar om dygnet med deras son.

Ytterligare ett telefonsamtal senare med Sir Alex Ferguson och 24-åringen var övertygad om att han skulle stanna kvar i klubben.

– Du kan lita på mig nu. Klubben lät George Best och David Beckham gå, men de tänker inte låta Wayne Rooney gå ut genom dörren, ska ha sagt till honom under samtalet.

Klubbens supportrar är förstås nöjda med att han stannar kvar – men är övertygade om att han kommer bli omtyckt med en gång.

"Jag är fullkomligt chockad. Jag känner fortfarande samma sak som när jag trodde att skulle lämna, att han har skämt ut sig”, skriver signaturen Cina på Manchester United-forumet RedCafe.

Se när ”Fergie” tidigare i veckan bekräftade att Rooney ville lämna