Torsdag 16 Sep
Stockholm

Rooney ändrade sig – efter mordhoten

Rooney och Ferguson.
1 av 3
Rooney och Ferguson. Foto: ALL OVER PRESS
2 av 3
Huliganerna fick Roo att ändra på sig.
3 av 3
Huliganerna fick Roo att ändra på sig. Foto: Jon Super/AP/SCANPIX

Superstjärnan ändrade sig och skrev på ett monsterkontrakt med Manchester United efter mordhoten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Rooneys egna ord under härvan

–Jag kan bekräfta att jag träffade David Gill (Manchester Uniteds VD, reds anm.) förra veckan och han gav mig inte de försäkringar som jag sökte för den framtida truppen. Jag sa då till honom att jag inte tänker skriva på ett nytt kontrakt

Meddelandet kom ut bara timmar innan matchen mellan Manchester United och Bursaspor i Champions League.

– Jag var intresserad av att höra vad Sir Alex hade att säga i tisdags och en del av det överraskade mig. Det är sant, som han säger, att min agent och jag har haft flera antal möten med klubben om ett nytt kontrakt.

Rooney menar vidare att han har allt att tacka Ferguson och klubben, men att han inte fick de garantier han behövde för att fortsätta i klubben.

– Under dessa möten bad jag om garantier för att klubben ska fortsatt kunna locka till sig de bästa spelarna i världen, men några sådana garantier fick jag inte.

– Jag har samtidigt aldrig haft något annat än respekt för Manchester United och är djupt tacksam mot både Ferguson och klubben för min tid här, säger Wayne Rooney i sitt pressmeddelande.

MANCHESTER. Under gårdagen kom den oväntade u-svängen att Wayne Rooney, 24, hade skrivit på ett monsterkontrakt som sträcker sig fem år framöver med klubben.

Det nya kontraktet ger den engelske landslagsmannen ett rejält lönelyft. Numera tjänar han hela 2,8 miljoner kronor i veckan. Dessutom ska klubbens ägare, Glazerfamiljen, ha lovat att börja investera stort trots att klubben blöder ekonomiskt, skriver The Sun.

– Glazerfamiljen har lämnat garantier. De har lovat Wayne att klubben kommer signa värdefulla stjärnspelare när de blir tillgängliga, säger källa till tidningen.

Men det ska inte ha varit det som har fått den förre Evertonspelaren att ändra sig. Ett 40-tal huliganer dök upp utanför hans hus och krävde svar varför han ville lämna klubben. Det ska ha fått hans hustru Coleen att bli rädd och trodde att hon skulle behöva leva instängd 24 timmar om dygnet med deras son.

Ytterligare ett telefonsamtal senare med Sir Alex Ferguson och 24-åringen var övertygad om att han skulle stanna kvar i klubben.

– Du kan lita på mig nu. Klubben lät George Best och David Beckham gå, men de tänker inte låta Wayne Rooney gå ut genom dörren, ska ha sagt till honom under samtalet.

Klubbens supportrar är förstås nöjda med att han stannar kvar – men är övertygade om att han kommer bli omtyckt med en gång.

"Jag är fullkomligt chockad. Jag känner fortfarande samma sak som när jag trodde att skulle lämna, att han har skämt ut sig”, skriver signaturen Cina på Manchester United-forumet RedCafe.

Se när ”Fergie” tidigare i veckan bekräftade att Rooney ville lämna

Kommentera
Kopiera länk
Dela