”Pep” har lite att tänka på.
1 av 2
”Pep” har lite att tänka på. - Foto: David Ramos/AP/SCANPIX
Har för få spelare i truppen.
2 av 2
Har för få spelare i truppen. - Foto: Manu Fernandez/AP/SCANPIX

”Guardiola har för tunn trupp”

Spanienexperten tror inte att de regerande mästarna kommer orka kriga i tre olika turneringar.


Allt är inte guld och gröna skogar i Barcelona

Sedan Sandro Rosell tog över efter Joan Laporta har han gått igenom ekonomin i klubben och blev rejält överraskad.

Klubben har en jätteskuld på fyra miljarder kronor. Därför tänker den nye presidenten ställa den förra styrelsen inför rätta.

– Värvningen av Zlatan är den ekonomiskt sämsta affären någonsin, har den nye presidenten sagt tidigare.

BARCELONA. Barcelona har gått knackigt i säsongsinledningen. Med en förlust och en oavgjord match placerar sig storklubben på tredje plats i ligan.

Lägg där till att utanför planen blöder klubben ekonomiskt och har enorma skulder. Därför har klubben gjort sig av med spelare som Zlatan Ibrahimovic, Yaya Touré, Dimitry Chygrynskiy, Thierry Henry, Alexander Hleb, Martin Cacéres och Henrique.

Nu ställer sig Nyheter24:s La Liga-bloggare in i skaran som tycker att de spanska giganterna har en för tunn trupp för att kunna konkurrera i tre turneringar.

Guardiola har i nuläget en alldeles för tunn trupp. Denna trupp lär inte orka i längden på tre fronter (La Liga, Copa del Rey samt Champions League). Redan under inledningen av säsongen har vi sett spelare som Xavi, Messi och Iniesta åka på skador som hållit dem borta från spel.”, skriver han i sin blogg.

Han fortsätter:

”Guardiolas största problem är att han inte längre kan vila sina gubbar på samma sätt som vid hans debutsäsong. Leonel Messi kan inte vila var fjärdematch och Xavi behövs egentligen redan nu trots att han är skadad.”

Se Barcelonas vinna mot toppkonkurrenten Valencia

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!