Rooney och Ferguson.
1 av 2
Rooney och Ferguson. - Foto: ALL OVER PRESS
Rooney har gjort bort sig, menar många fans.
2 av 2
Rooney har gjort bort sig, menar många fans. - Foto: Dave Thompson/AP/SCANPIX

Rooney: "Förlåt mig"

Wayne Rooney skakade fotbollsvärlden vid rötterna när han tillkännagav sin vilja att lämna Manchester United, men nu har storstjärnan skrivit på ett nytt kontrakt för United och har blivit tvingad till att be om ursäkt.


Detta har hänt:

Wayne Rooney gick ut med att han ville lämna klubben eftersom att han inte hade fått de garantier på att laget i fortsättningen kommer att värva stjärnspelare.

Till slut kom de överens och han skrev under fredagen på ett nytt kontrakt med klubben. Samtidigt ska Alex Ferguson ha fått hela 660 miljoner kronor att spendera på nya spelare.

Manchester-klubben kommer inte att ligga på latsidan när transferfönstret öppnar igen i januari.

MANCHESTER. Wayne Rooney förbryllade en hel värld när han deklarerade att han ville lämna Manchester United. Några dagar senare skrev dock 24-åringen på ett nytt kontrakt som binder honom till klubben i ytterligare fem år.

Sir Alex Ferguson ska efter härvan pressat Rooney till att be tränarstaben, spelarna och alla andra verksamma i föreningen om ursäkt. Nu ska anfallaren även be om ursäkt till fansen.

– Wayne har bett om ursäkt till mig och spelarna, han kommer att göra detsamma inför fansen, vilket är väldigt viktigt då hela den här härvan har gjort oss alla mycket illa, säger Ferguson enligt The Sun.

Samtidigt är medievärlden och fansen fortfarande rejält upprörda efter den senaste veckans alla vändningar.

"Aldrig mer kommer någon att tala om Rooney med den respekt som han förtjänade när folk lyfte fram honom som "The Last Working Class Hero". De nya orden fotbollsspelare lagt till i sin egen termologi är "pengar", "tack" och "Cheerio"." skriver The Guardians  Daniel Taylor i en massiv kritisk krönika mot den nya fotbollsvärlden.

Rooney ser till Ferguson som en fadersgestalt, och den gamle managern har inget annat än lovord att säga om sin gunstling.

– Jag tycker alltid att det visar upp en riktigt kvalitet hos en person när de kan komma till insikt att de gjort ett misstag och vill be om ursäkt för sitt beteende, säger Ferguson.

"Hur kan man inte ha något annat än undertryckt beundran för den där pragmatiske, politiskt tänkande mannen som är lika smart som alltid, trots att han börjar närma sig 70." skriver Taylor om Ferugson, som trots allt rädda upp hela situationen är en stor anledning till varför Rooney fortfarande befinner sig i Manchester.

Se bitar ur Rooneys intervju med MUTV här.

Lyssna till låten som gav Rooney eptitet "Working Class Hero".

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!