Skyddas av tränaren innan mötet mot Napoli.
1 av 3
Skyddas av tränaren innan mötet mot Napoli. - Foto: Paul White/AP/SCANPIX
2 av 3
- Foto: Andres Kudacki/AP/SCANPIX
3 av 3
- Foto: Daniel Ochoa de Olza/AP/SCANPIX

Allegri försvarar Ibra innan skräckmötet

Svensken fick kritik efter sin insats mot Real Madrid i förra veckan. Men Milantränaren försvarar sin store stjärna inför matchen mot Napoli.


Den första tiden i Milan

Vill du läsa mer om Serie A? Följ Gustav Östergrens och Nicole Fältlövs blogg på Nyheter24.

”Ibra” har, likt hela Milan, varit väldigt ojämna. I svenskens första match åkte man på en tung förlust mot nykomlingarna Cesena.

Mot sitt gamla lag Ajax blev det oavgjort och det kan man tacka svensken för. Stjärnanfallaren gjorde matchens enda mål efter att ha blivit snyggt framspelad av Clarence Seedorf.

Mot Napoli behövde han bara en chans och tog den. Under matchen mot Juventus lyckades han utöka sin sammanlagda målskörd i Serie A till fyra mål.

I Champions League fortsätter det att gå tungt för honom. Missade två frilägen mot Real Madrid i veckan och sågas rejält i italiensk press.

NAPOLI. Förra veckan blev Milan överkörda i Champions League-mötet mot Real Madrid på Santiago Bernabéu. Den italienska klubben hängde inte med när stjärnorna i Real Madrid satte fart.

Efter matchen blev Zlatan Ibrahimovic, 29, sågad i italiensk media och fick lägst betyg av alla i matchen. Massimiliano Allegri försvarar svensken inför dagens match mot Napoli.

– Ibrahimovic blev indragen i lagets problem, det är aldrig en enskild spelares fel, säger han på en presskonferens.

Han fortsätter:

– Det var en isolerad händelse, en konstig match, vi har lagt den åt sidan och ser den som en lektion och något vi inte kommer upprepa.

Klubben blir utan spelare som Ronaldinho, Gianluca Zambrotta och Ignazio Abate till den svåra bortamatchen på grund av skador. Däremot får man tillbaka Thiago Silva och Massimo Ambrosini.

Supportrarna tror att Zlatan, som har gjort två mål i ligan, kommer att börja göra mål inom en snar framtid – om klubben förstärker sitt mittfält.

Ibra kommer att komma tillbaka till målstimmet, som tidigare säsonger, så fort vi får in någon som kan servera han bollarna”, skriver MilanSpecialist på forumet The Red & Black Forums.

Vid en vinst i kväll tar de sig förbi lokalrivalen Inter i tabellen och upp på en andraplats. I sådana fall är de två poäng bakom ledande Lazio som har 19 poäng efter åtta spelade matcher.

Här Ibrahimovic målade mot Genoa

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!