Zlatan visade uppåtstigande form mot Napoli. - Foto: Salvatore Laporta/AP/SCANPIX
Svensken gjorde 2-0.
Svensken gjorde 2-0. - Foto: Salvatore Laporta/AP/SCANPIX
Milan vann borta mot Napoli för första gången sedan 1988.
Milan vann borta mot Napoli för första gången sedan 1988. - Foto: Salvatore Laporta/AP/SCANPIX

Här krossar Zlatan Milans 22-åriga förbannelse

Inte sedan 1988 hade Milan lyckats slå Napoli på bortaplan. Det satte Zlatan Ibrahimovic stopp för.

NEAPEL. Zlatan Ibrahimovic gjorde sitt tredje ligamål för säsongen när hans Milan gästade Napoli. Ett mål som innebar att Milan äntligen kunde bryta bortaförbannelsen mot Neapelklubben.

Att det skulle bli en svår match för "Rossoneri" rådde det inget tvivel om. Laget hade nämligen inte vunnit borta mot det ljusblåa laget sedan 1988. I kväll skulle det dock ta slut.

Halvvägs in i första halvlek tryckte nyförvärvet Robinho in ledningsmålet efter ett fint bortaanfall. Desto bättre för hemmalaget blev det inte heller när Michele Pazienza fick sitt andra gula kort strax innan pausvilan.

Ibra avgjorde

Men Napoli, som vägrade ge upp utan en ordentlig kamp, stod upp bra skapade ett flertal klara målchanser i den andra halvleken. Utnyttjar man dock inte sina chanser så kommer det att straffa sig till slut, vilket det även gjorde. I den 77:e minuten nickade Ibra stenhårt in 2-0-målet bakom en chanslös hemmamålvakt. Ett mål som skulle visa sig bli det vinnande.

Napoli reducerade med bara minuterna kvar av matchen genom Ezequiel Lavezzi, men närmare än 1-2 blev det inte för hemmalaget.

Milan ligger nu på en andraplats med sina 17 poäng - endast två pinnar bakom serieledaren Lazio.