Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Cantona fruktar för Uniteds framtid

- 29/09/2008, 14:28 -

Den tidigare storstjärnan är orolig för tiden efter Alex Ferguson.

De senaste åren har Eric Cantona mest ägnat åt strandfotboll samt att försöka slå sig in på en karriär som skådespelare. I Manchester United, där fransmannen är en av de största genom tiderna, är han fortfarande en person vars ord väger tungt. Nu är han orolig för att klubbens amerikanska ägare Malcolm Glazer ska föra United i fel riktning. Klubbens skulder har ökat sedan Glazer blev huvudägare – samtidigt som biljettpriserna har rusat i höjden.

– Jag kan förstå varför fansen är bekymrade. Klubbens filosofi kommer aldrig att ändras så länge Alex Ferguson finns i klubben. När han slutar...det är det som gör mig orolig, säger Eric Cantona till The Sun.

Delar av Manchester Uniteds fanskara motsatte sig affärsmannen Glazers köp av klubben 2005. Några av dem gick så långt att de slutade stödja klubben för att i stället starta en ny förening, FC United. Den nya klubben har snabbt klättrat i seriesystemet. Nu visar det sig att de har en supporter i Eric Cantona.

– De har en fantastisk idé. Jag hoppas att de kommer att bli en stor klubb och att de vinner Europacupen om 50 år, säger Cantona till The Sun.

Se Cantona under säsongen 1995/96:

Skrivet av: