Fredag 22 Okt
Stockholm

Cantona fruktar för Uniteds framtid

Den tidigare storstjärnan är orolig för tiden efter Alex Ferguson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

De senaste åren har Eric Cantona mest ägnat åt strandfotboll samt att försöka slå sig in på en karriär som skådespelare. I Manchester United, där fransmannen är en av de största genom tiderna, är han fortfarande en person vars ord väger tungt. Nu är han orolig för att klubbens amerikanska ägare Malcolm Glazer ska föra United i fel riktning. Klubbens skulder har ökat sedan Glazer blev huvudägare – samtidigt som biljettpriserna har rusat i höjden.

– Jag kan förstå varför fansen är bekymrade. Klubbens filosofi kommer aldrig att ändras så länge Alex Ferguson finns i klubben. När han slutar...det är det som gör mig orolig, säger Eric Cantona till The Sun.

Delar av Manchester Uniteds fanskara motsatte sig affärsmannen Glazers köp av klubben 2005. Några av dem gick så långt att de slutade stödja klubben för att i stället starta en ny förening, FC United. Den nya klubben har snabbt klättrat i seriesystemet. Nu visar det sig att de har en supporter i Eric Cantona.

– De har en fantastisk idé. Jag hoppas att de kommer att bli en stor klubb och att de vinner Europacupen om 50 år, säger Cantona till The Sun.

Se Cantona under säsongen 1995/96:

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela