Har hittat sin efterträdare...
1 av 2
Har hittat sin efterträdare... - Foto: Simon Dawson/AP/SCANPIX
...det kan bli Pep Guardiola i Barcelona.
2 av 2
...det kan bli Pep Guardiola i Barcelona. - Foto: Manu Fernandez/AP/SCANPIX

Ferguson: Han ska ersätta mig

Sir Alex kommer snart att lägga av. Skotten har efter ett tag hittat sin drömersättare.


Josep Guardiola:

Född: 18 januari 1971 i Barcelona

Då: Började tränarkarriären i Barcelonas B-lag 2007. När storklubben beslutade sig för att inte fortsätta med Frank Rijkaard som tränare föll valet på den orutinerade 39-åringen. Ett val som till slut visade vara ett genidrag.

Nu: Efter att ha fört den spanska storklubben till två raka ligatitlar och en Champions League-titel kan han nu vara på väg till England och ta över Manchester United.

BARCELONA. Skotten har varit tränare för den engelska storklubben sedan 1986. Även om den legendariske tränaren ännu inte har sagt när han ska lägga av har han redan utsett sin efterträdare.

Enligt den spanska tidningen El Mundo Deportivo vill 69-åringen se den framgångsrike Barcelonatränaren Pep Guardiola som ny tränare i storklubben. Tidningen skriver att Ferguson anser att spanjoren skulle vara den perfekta ersättaren.

De har dessutom kontaktat Peps agent, Josep Maria Orobitg, för att höra sig för om han är intresserad av att flytta till England i framtiden. 39-åringen har ett kontrakt som sträcker sig till nästa år.

Nyheter24:s Manchester United-expert är inte övertygad om att Pep är rätt man för jobbet.

– Jag tycker Guardiola är väldigt överskattad som tränare. Han tog över ett mer eller mindre självspelande piano som Frank Rijkaard hade byggt upp, säger Björn Ehrnberg och fortsätter:

– United bygger på tradition och det skulle vara svårt att se honom som en person som skulle upprätthålla dem värderingarna.

Snart kan Guardiola vara tränare på Old Trafford – om ”Fergie” får som han vill

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!