Han berättar nu varför han valde att lämna Liverpool.
1 av 2
Han berättar nu varför han valde att lämna Liverpool. - Foto: MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX
2 av 2
- Foto: MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX

Därför lämnade Macherano Liverpool

Argentinaren förklarar nu varför han lämnade ”The Reds”.


Javier Mascherano:

Född: 8 juni 1984 i San Lorenzo

Då: Slog igenom i River Plate 2005 och köptes senare till Corinthians. Blev uppmärksammad efter att ha gjort ett bra VM 2006. Överraskande lyckades West Ham sno åt sig Mascherano. Efter en tung period i London köptes han sedan loss av Liverpool.

Nu: Lämna Liverpool i somras efter att ägarna inte satsade tillräckligt mycket pengar i klubben. Spelar nu i La Liga-mästarna Barcelona.

BARCELONA. Under hela sommaren ryktades det att Javier Mascherano, 26, skulle flytta ifrån Merseyside. I slutet av transferfönstret blev det klart att den ettrige argentinaren till slut spelar för Barcelona.

Sedan dess har 26-åringen varit väldigt tyst om anledningen varför han lämnade klubben. Nu berättar den förre West Ham-spelaren att det var för de dåvarande ägarna (Tom Hicks och George Gillett) som gjorde att han valde att flytta.

– När Manchester City, Chelsea och Manchester United spenderade stora pengar men Liverpool kunde inte göra det för de hade inga pengar, säger han enligt The Sun.

– Det var orsaken till att vi missade Champions League och varje spelare vill pröva sina krafter på den nivån. Situationen är klar för mig. När du vill kämpa om stora titlar – måste du ha ett stort lag för att vinna. Så var inte fallet i Liverpool.

Den argentinske lagkaptenen medger dock att det var ett tufft beslut att fatta efter fyra år i storklubben.

– Det är inte lätt att lämna ett lag när man har varit där nästan i fyra år. Folket i Liverpool och fansen behandlade mig mycket väl. Jag kan inte säga någonting om dem och de kommer alltid finnas i mitt hjärta, säger han.

Förklaringen till varför han lämnade köper inte fansen.

Det är lustigt hur dessa spelare endast kommer ut när de har lämnat”, skriver Paul JH på Red and White Kop.

Därför köpte Barcelona argentinaren

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!