1 av 2
- Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX
Fergie skyller på Tottenham-keepern.
2 av 2
Fergie skyller på Tottenham-keepern. - Foto: Jon Super/AP/SCANPIX

Ferguson: ”Gomes borde veta bättre”

Skotten skyller på Tottenham-målvakten efter säsongens allra märkligaste mål.


Spurs senaste seger mot United

Tottenham Hotspurs har inte besegrat Manchester United på Old Trafford sedan 1989 - 21 år sedan.

Vilket innebär att Alex Ferguson har varit manager för United längre än det var sedan Tottenham lyckades vinna över United.

MANCHESTER. Nemanja Vidic hade tidigt i matchen gett Manchester United ledningen i toppmötet. Men mitt i all press från Tottenham rann Nani igenom. Portugisen gled igenom Londonlagets försvar och föll – sedan stoppade han bollen med handen.

Alla trodde att det skulle bli frispark för bortalaget. Spurs-målvakten Gomes la upp bollen och skulle precis sparka iväg den när Nani kom fram och la in den i öppet mål – problemet var bara att Mark Clattenburg aldrig blåste.

– Det är ju handboll på Nani. Alla såg det och det borde varit ett gult kort. Ett skandallöst domslut, sa Harry Redknapp på presskonferensen efter matchen.

Medan Sir Alex Ferguson skyller allting på Gomes i målet som inte borde lagt upp bollen.

– Först av allt tycker jag att Nani skulle ha haft en straff i upprinnelsen. Men när han tittade bakåt och såg att domaren viftade att spelet skulle fortsätta – vad var det då för fel att ta vara på situationen och göra mål? Du kan skylla på domaren eller linjemännen, men målvakten borde veta bättre. Han är en erfaren målvakt, säger han enligt Sky Sports.

Fansen var efteråt rasande på domaren som förra helgen var inblandad en rad olika incidenter i mötet mellan Manchester City och Arsenal.

Efter att ha kallats över till linjemannen som berättar för honom att det var en handboll och borde ha varit frispark – bestämmer han sig sedan för att ändå ge målet. Otroligt”, skriver berby999 på forumet Tottenham Hotspurs.

Se det otroliga målet här

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!