Han vill jag ha...
1 av 2
Han vill jag ha... - Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX
Hodgson är på shoppinghumör och ska försöka få in fem-sex nya spelare i januari.
2 av 2
Hodgson är på shoppinghumör och ska försöka få in fem-sex nya spelare i januari. - Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX

Storhandla – ska det rädda Liverpool?

Roy Hodgson siktar på att handla rejält när transferfönstret öppnar i januari.


De nya ägarna:

New England Sports Venture, leds av John W Henry som är självskapad dollarmiljonär. Bland annat äger NESV Boston Red Sox, som de sedan 2002 lett till enorm framgång efter många år i botten av Major League.

Dessutom NESV skapat vinnarkulturen kring Red Sox, utan att på något sätt inskränka i den rika historien och fina traditionen Bostonlaget besitter.

Frågan är om John W Henry kan behålla Liverpools anrika tradition, och samtidigt föra dem tillbaka till toppen?

LIVERPOOL. Liverpool har startat den här säsongen uselt. Nio poäng på nio matcher är Roy Hodgsons dystra facit. 63-åringen vill nu att klubben ska värva sig ur krisen.

– Vi kommer att vara mycket intresserade av att förstärka vår trupp. Jag kan medge att det rör sig om fem, sex spelare, men när det gäller positioner vill jag inte precisera närmare. Utöver då att en av dem naturligtvis måste vara forward, säger den förre Fulhamtränaren enligt Daily Star.

Enligt engelsk media ska ”The Reds” vara sugna på Carlton Cole från West Ham, som de försökte att värva tidigare i somras, och Peter Crouch från Tottenham. Att krisklubben måste köpa nya spelare är det inte snack om.

– Hodgson har helt rätt i att Liverpool behöver fler skickliga anfallsspelare. Nu får man bara hoppas att ett Liverpool på undre halvan av tabellen fortfarande kan attrahera de bästa spelarna och att Hodgson har vett att värva rätt. Köpen av (Paul) Konchesky och (Christian) Poulsen har annars gett bilden av att Hodgson siktar på att vinna The Championship snarare än Premier League, säger Nyheter24:s Liverpoolexpert Eric Rosén.

Senare i dag ställs Merseysidelaget mot Bolton och en vinst där är ett måste för svenskbekantingen om laget ska lämna nedflyttningsplatsen.

När Liverpool spelade i Champions League

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!