Får Tottenham svårt att behålla succéliraren?

- 03/11/2010, 16:49 -
1 av 2

Tom Hevezi/AP/SCANPIX

2 av 2

Tom Hevezi/AP/SCANPIX

”Jag undrar hur länge de behåller honom”, skriver Nyheter24:s Premier League-bloggare.

LONDON. Gareth Bale, 21, hade det inte lätt under sin första tid i Tottenham. ”Spurs” spelade 24 matcher med honom utan att vinna.

Vändpunkten kom i januari när han fick chansen och det lossnade rejält. Walesaren tog hela Premier League med storm och succén har bara fortsatt. För två veckor sedan gjorde succéliraren hattrick mot Inter på San Siro. Under tisdagen hade han lekstuga mot världsbacken Maicon när Tottenham vann mot de regerande Champions League-mästarna med 3-1.

Fy katten vad bra Bale är”, skrev Nicole FältlövTwitter efter uppvisningen.

Nu radar storklubbarna upp sig på kö för att få köpa ”Baley”.

– Han är verkligen en fantastisk ung spelare. Vi vill inte ha några bud (på honom). Ordföranden (Daniel Levy) har sagt att han inte är till salu och det är bra nog, säger tränaren Harry Redknapp enligt Sky Sports.

Magnus Falk, Nyheter24:s Premier League-bloggare, tror att ”Lilywhites” får svårt att behålla honom.

”Bale tar Spurs till en ny dimension. Sedan Chris Waddles tid har det inte funnits en dylik löpare i laget och likt Waddle, så undrar jag hur länge de behåller honom. Hans fullständiga borttrollning av Maicon i Champions League har inte gått världsfotbollen förbi och då Spurs inte är, och aldrig kommer att bli, ett lag som går för de stora titlarna så undrar jag hur länge han kommer att stanna och förgylla Tottenham och den engelska fotbollen”, skriver han.