Liverpool har tittat in Toivonen flera gånger de senaste veckorna.
Liverpool har tittat in Toivonen flera gånger de senaste veckorna. - Foto: Bela Szandelszky/AP/SCANPIX

”Liverpool spanar in Toivonen”

Ola Toivonen kan vara på väg till Liverpool i januari. Klubben fortsätter att följa den svenske landslagsanfallaren.


Ola Toivonen:

Född: 3 juli 1986 i Degerfors

Då: Slog igenom i moderklubben Degerfors och flyttade sedan till Örgryte. Det blev endast ett år där innan Malmö snappade upp honom. Under 2009 köptes han loss av holländska PSV Eindhoven.

Nu: Har slagit igenom på riktigt den här säsongen och öst in mål. Liverpool har jagat honom under en längre tid. Med nya ägare har man nu kapital att köpa loss 24-åringen.

EINDHOVEN. Ola Toivonen, 24, öste in mål i inledningen av säsongen och det fick storklubben Liverpool att försöka köpa loss svensken. Ett bud på 100 miljoner ska ha lagts, men det nobbades av PSV.

Nu skriver Daily Mirror att ”The Reds” har tagit upp jakten på anfallaren igen. Tränaren Roy Hodgson var och tittade på 24-åringen och hans lagkamrat Ibrahim Afellay mot Twente förra helgen. Legendaren Kenny Dalglish, som jobbar som scout, har också varit och spanat in duon flera gånger de senaste två veckorna.

Merseysidelagets fans skulle inte ha något emot att få in en svensk i laget.

Det vore spännande att se Toivonen i Liverpool. Att han är svensk gör det givetvis ännu mer intressant. Tror att det skulle kunna bli ett bra samarbete mellan honom och (Fernando) Torres”, skriver Shagge på klubbens svenska supporterklubb.

Se svenskens succéstart på säsongen

/
/
/
/
PSV
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!