Pedro León skriker ut sin glädje. - Foto: Alberto Pellaschiar/AP/SCANPIX

Superinhoppet räddade storlaget

Milan var på väg att besegra Real Madrid på San Siro. Då klev Pedro León fram och ordnade en poäng åt ”Marängerna” på stopptid.

Matchfakta:

Mål: 0-1 (45) Gonzalo Higuain, 1-1 (68) Filippo Inzaghi, 2-1 (78) Filippo Inzaghi, 2-2 (90) Pedro Leon.

Varningar: Kevin Prince-Boateng (Milan), Abate (Milan), Zlatan Ibrahimovic (Milan), Gennaro Gattuso (Milan), Pepe (Real Madrid), Ricardo Carvalho (Real Madrid).

Domare: Howard Webb

Arena: San Siro

MILANO. Trots att det var Real Madrid som spelade ut i den första halvleken hade Zlatan Ibrahimovic två jättelägen att göra mål. Det bästa var när Ronaldinho hittade fram till svensken med en chipp – men "Ibra” la bollen utanför.

Precis före halvtidsvilan tog de spanska giganterna ledningen efter ett drömanfall. Angel di Maria tog sig fram på högerkanten och bröt in centralt. De flesta trodde att argentinaren skulle skjuta, istället friställde han Gonzalo Higuaín. Anfallaren kunde sedan enkelt rulla in bollen.

– Det är en oerhört vacker frispelning av di Maria, säger experten Ola Andersson i Viasat.

I den andra halvleken blev Fillippo Inzaghi inbytt. Det dröjde inte länge innan han hade presenterat sig. Zlatan slog in bollen i straffområdet men Iker Casillias var fel ute och tappade bollen. Precis bakom fanns 37-åringen som inte gjorde något misstag.

I den 78:e minuten hittade en djupledsboll fram till ”Pippo” som rann igenom och lite turligt kunde han rulla in 2-1. På reprisen efteråt ser man att den rutinerade anfallaren var offside.

Pippo was born in an offside position” sägs det ju... Kanske det kanske, men oavsett vad är han kung!”, skriver Nicole FältlövTwitter.

På tilläggstid hittade Karim Benzema in med ett instick till Pedro León som sköt in kvitteringen mellan benen på Christian Abbiati i Milan-målet.

"Los Blancos” toppar gruppen på tio poäng. Milan har andraplatsen med fem poäng och bakom skuggar Ajax och Auxerre.