Här avgör Eduardo mot sitt gamla lag

Den giftige anfallaren fick inte vara kvar i Arsenal. I kväll fick han sin revansch när han avgjorde mot Londonklubben.

Matchfakta:

Mål: 0-1 (10) Theo Walcott, 1-1 (28) Craig Eastmond (självmål), 1-2 (83) Eduardo.

Varningar: Tomas Hübschman, Olexiy Gai, Razavan Rat (alla Shakhtar), Emmanuel Eboué (Arsenal).

Arena: Donbass Arena

UKRAINA. Det var ett oerfaret Arsenal som i kväll ställdes mot Shakhtar Donetsk. Stora skadeproblem i laget ledde bland annat till att unge Craig Eastmond fick chansen från start. Den ukrainska toppklubben tog vara på sin chans och chockade engelsmännen genom att vinna med 2-1.

Men det var annars Arsenal som började bäst då man gjorde 1-0 redan efter tio minuter. Målskytt - vindsnabbe Theo Walcott. Men ledningen skulle inte hålla särskilt länge, och nämnde Eastmonds kväll skulle inte bli den roligaste. Han var nämligen sist på bollen då Dmytro Chygrynskiy satte 1-1 i den 28:e minuten.

Eduardo fixade segern

Den förre Arsenal-spelaren Eduardo fick än en gång visa vilken kvalitet han besitter. Kroatbrassen gjorde Shakhtars enda mål i det förra mötet lagen emellan, och i kväll avgjorde han drabbningen med sitt 2-1-mål i den 45:e minuten.

En tung förlust för Arsenal som nu ligger på samma poäng som Shakhtar - nio. Portugisiska Braga skuggar de båda lagen med sina sex poäng.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.

Publikfest i Partille – men Sävehof utan chans

Sävehof var chanslöst i den första kvartsfinalen mot landslagsstjärnan Jim Gottfridsson och hans kompisar i Flensburg-Handewitt. Den tyska storklubben vann med 41–30 och lär knappast gå bort sig i returen i nästa vecka.

Ytterligare 1,5 miljarder till gymnastikläkarens offer

FBI:s misslyckande gör att den amerikanska staten nu får betala motsvarande 1,5 miljarder kronor sammanlagt till ett hundratal offer för gymnastikläkaren Larry Nassars övergrepp.