1 av 2
- Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX
2 av 2
- Foto: Matt Dunham/AP/SCANPIX

Därför skickar United iväg Rooney

Först fick stjärnan förlängd semester – nu skickas han iväg igen.


Rooney-gate:

Det hade börjat ryktas i tidningarna om att Wayne Rooney ville lämna Manchester United.

– Under dessa möten bad jag om garantier för att klubben ska fortsatt kunna locka till sig de bästa spelarna i världen, men några sådana garantier fick jag inte, sade ”Roo” i ett pressmeddelande.

I stället skrev han senare på ett nytt femårskontrakt med klubben. Dessutom har 24-åringen avslöjat att han inte någonsin tänkte att lämna.

MANCHESTER. Efter att Wayne Rooney förklarat att han inte skriver på ett nytt kontrakt – tog det hela en dramatisk vändning och 24-åringen skrev till slut på ett nytt femårskontrakt.

Engelsmannen har varit skadad under en längre tid och kommer att missa derbyt mot Manchester City. Nu har den framgångsrika klubben bestämt sig för att skeppa iväg anfallaren till USA i en vecka för att han i lugn och ro ska fortsätta sin rehabträning.

– Vi känner att det kanske är i hans och klubbens bästa intresse att få till en scenförändring ett tag. Han har haft mycket uppmärksamhet kring sig på slutet så vi ska ge honom den bästa möjligheten som finns för honom att vara i bra form när han kommer tillbaka. Om det går som vi planerar kommer han att vara tillgänglig när han återvänder, säger den assisterande tränaren Mike Phelan till klubbens hemsida.

Den förre Evertonspelaren, som nu är bäst betald i Premier League, har dock inte lyckats övertyga fansen.

Kanske kunde linda in hans vrist med 500-lappar för att lindra smärtan”, skriver towcester_red på Red Cafe.

Blackpools tränare Ian Holloway om hela affären

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!