Lampard: ”Rooney har en bollträff som ett geni”

- 09/11/2010, 12:11 -
Polarna Rooney och Lampard.
1 av 2

Polarna Rooney och Lampard.

Kirsty Wigglesworth/AP/SCANPIX

2 av 2

Sang Tan/AP/SCANPIX

Chelsea-spelaren hyllar landslagspolaren Wayne Rooney.

LONDON. Frank Lampard väljer att hylla Manchester Uniteds stora stjärna trots kontraktsbråket.

– Han ser ut som bulldog, ett litet kraftpaket, men när du sedan tränar med honom för första gången kan du se att han har en bollträff och medvetenhet som ett geni, säger landslagsspelaren till BBC Radio Five Live.

Tidigare i år kom det fram att 24-åringen har köpt sex av en lyxprostituerad. Det har varit mycket svarta rubriker kring honom den senaste tiden.

– Om du läser rubrikerna som varit de senaste veckorna kan du få intrycket av en viss sorts person men han är en känslig kille. Du kan ha ett bra samtal med honom om vad du vill. Han är en självsäker kille men har också en känslig sida. Under VM brukade vi sitta tillsammans och se några av de andra matcher, säger 32-åringen.

Chelseas assisterande lagkapten menar att ”Roo” behandlar alla människor lika även fall det är David Beckham eller en ny spelare som kommer in i laget.

– Han är väldigt söt och världsvan för sin ålder. Han har inga problem med att relatera till äldre spelare, han behandlar alla lika. Vissa spelare vill alliera sig med de större namnen i truppen, att tala med vissa spelare eller hålla sig till sin egen grupp. Wayne pratar med David Beckham på samma sätt som han skulle tala med en ny kille som precis kommit in i truppen från Stoke eller Bolton. Det är skönheten hos honom som person, förklarar ”Frankie”.