Söndag 18 Apr
Stockholm

Boltons ekonomi i botten – tvingas sälja Elmander?

1 av 2
2 av 2

Den svenske anfallaren kan tvingas bort från klubben i januari.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Elmanders bästa säsong i England

Efter en tuff tid i Bolton har det äntligen lossnat för Johan Elmander. Svensken har stått för åtta mål än så länge - vilket naturligtvis är väldigt bra.

När hans Bolton bortabesegrade West Ham med 3-1 stod han för två av målen. Och sedan har det bara flutit på. Svensken har spelat bra och dessutom assisterat till två baljor.

Han har även nätat i förlustmatchen mot Arsenal och i 1-1-mötet med West Bromwich.

Nu är svensken uppe i totalt åtta ligamål efter drömmålet mot Wolverhampton.

MANCHESTER. Efter två tunga säsonger i Premier League har det börjat lossna för Johan Elmander. Trots det kan Bolton tvingas att göra sig av med svensken vars kontrakt går ut i sommar.

– Vi har för många på lönelistan. För att vara helt ärlig är nio spelare utan kontrakt i sommar, bland dem flera välbetalda, och vi kommer bestämma om vi ska erbjuda dem nya kontrakt, säger Phil Gartside, ordförande i klubben, enligt Bloomberg.

Anledningen är att klubben gjorde en storförlust förra säsongen. Hela 382 miljoner kronor gick de back.

Daily Mirror har tidigare rapporterat att Fenerbahce och Spartak Moskva är intresserade av att köpa loss den svenske landslagsanfallaren för cirka 30 miljoner kronor. Ordföranden är införstådd med att man kan bli tvungna att sälja 29-åringen.

– Hans kontrakt går ut efter säsongen, så om någon knackar på dörren i januari måste vi fundera på att släppa honom, säger han.

Kommentera
Kopiera länk
Dela